Flyttfirma för långflytt

flyttbil

Att flytta långt inom Sverige är oftast ett större och mer komplext projekt än att flytta en kort sträcka. Men det behöver inte vara så svårt som det kanske låter! I denna artikel går jag igenom saker du ska tänka på vid en långdistansflytt och hur en flyttfirma gör din långflytt effektivare!

Flytta långt inom Sverige – vad ska man tänka på?

Oavsett hur lång din flytt är måste du ha koll på de grundläggande sakerna gällande en flytt. Då man flyttar långt bort eller till en ny stad ska man se till att vara extra noga med alla detaljer. Följande punkter gäller för dig som ska flytta mellan städer. Läs vår artikel om att flytta utomlands ifall du planerar en sådan flytt.

  • Tänk på att få all packing att rymmas i flyttbilen så att man inte behöver köra flera rundor fram och tillbaka. Det skulle bli väldigt jobbigt och tidskrävande att köra flera rundor då man flyttar långt. Ett tips är att rensa bland de gamla sakerna så bra som möjligt för att enbart ta med de viktigaste sakerna till det nya hemmet. Sälj på loppis eller via olika tjänster som till exempel Sellpy eller skänk bort sakerna.
  • Flyttgubbarna måste eventuellt pausa eller övernatta på vägen, för att följa de regler och lagar som finns för branschen. En övernattning skulle då medföra en tilläggskostnad vilket är bra att vara medveten om i förväg. Kolla in Transportstyrelsens hemsida för att läsa mer om detta.

  • Ska du flytta med mindre barn? Då kan det vara bra att boka in barnvakt för flyttdagen, eller fråga om någon inom familjen kan sköta om barnen under själva flytten.

  • Behöver du hyra förråd i samband med flytten? Det är rätt så vanligt då man flyttar långt bort eller då man flyttar tillfälligt till ett annat ställe. Kolla in vår karta över förråd för att hitta ett förråd nära dig.

Boka flyttfirma för flytt mellan städer

Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma för sin långflytt. Flyttfirman har erfarenhet av liknande flyttar och de vet hur de på bästa sätt utför en sådan flytt. En långdistansflytt kan vara mer komplicerad än en flytt på en kort sträcka. Därför kan det kännas skönt att få hjälp av professionella.

Vid en långflytt åker man knappast fram och tillbaka mellan boendena som man annars kan göra. Därmed behövs det en stor flyttbil för att kunna flytta bohaget på en gång, förutsatt att man äger mycket saker. Har du mindre saker är det förstås ett alternativ att hyra en skåpbil eller ett släp. Tänk då på att det är mer energikrävande och tidskrävande då du utför allt själv.

flyttfirma långflytt

Effektivare långdistansflytt med flyttfirma

Tänk dig att du ska flytta från Umeå till Malmö. Det handlar om en flytt på cirka 1245 kilometer. Men en långdistansflytt som denna medför säkert en hel del frågor gällande det praktiska. Du som planerar att boka flyttfirma undrar säkert vem du ska vända dig till då det handlar om en så pass lång sträcka. Flera flyttfirmor skulle säkert tacka nej till en dylikt uppdrag eftersom det inte är värt för dem att utföra en flytt från Umeå till Malmö för att sedan åka hem hela vägen till Umeå för att ta emot nästa uppdrag. Därmed kan det vara svårt att få tag på flyttfirmor som vill utföra flyttar mellan städer om avståden är långa.

Bestämmer du dig för att transportera flyttlasset själv kan det bli besvärligt med att lämna hyrbilen vid slutdestinationen då det handlar om så långa avstånd. Företaget kanske inte har en verksamhet på det stället som du flyttar till, och då måste du åka tillbaka för att lämna bilen någon annanstans.

Vi på Flyttjakt förstår denna problematik och vi har faktiskt en lösning för dessa situationer. Genom att använda vår tjänst och skicka en offertförfrågan via oss kommer du i kontakt med flyttfirmor runtom i hela Sverige. Du kanske inte tänkte på att du inte måste anlita en lokal flyttfirma? Det går minst lika bra att anlita en flyttfirma från en annan ort.

Eftersom flyttfirmorna via oss har möjlighet att få uppdrag runtom i hela Sverige kan de utföra flyttar på flera orter, och planera in en annan flytt på vägen tillbaka från Malmö som i detta exempel. Detta är inte bara fördelaktigt för flyttfirman som inte kommer att köra i onödan och för dig som flyttar, även miljön tackar eftersom det blir mindre utsläpp på detta vis. Därtill kan flyttfirman eventuellt erbjuda ett förmånligare pris eftersom de kan göra en så kallad samkörning. Du behöver inte heller tänka på var du ska lämna din hyrbil om du anlitar en flyttfirma.

Skräddarsydd långflytt med flyttfirma

Eftersom alla flyttar ser olika ut har alla som flyttar olika mycket behov av hjälp. Vi kör igen med exemplet flytt mellan Umeå och Malmö. Då du flyttar från Umeå har du kanske vänner och bekanta som kan hjälpa dig med att flyttpacka och lasta in saker i flyttbilen. Men då du kommer fram till Malmö kanske du inte känner någon som kan hjälpa dig. Detta kan du skriva in i din offertförfrågan och få hjälp med av flyttfirman. Eller så kanske du behöver hjälp med flyttstädningen för att enbart kunna fokusera på att packa ihop allt och sedan flytta till ditt nya hem. Då kan flyttfirman ta hand om det också! Liknande situationer har hänt våra kunder flera gånger.

Långdistansflytt pris

Hur flyttar man billigt? Det undrar säkert alla. Kolla in artikeln “Vad kostar en flytt? Kan man flytta billigt?”, där går vi igenom massa tips för en billigare flytt! Priset på en flytt beror såklart på flera olika faktorer som till exempel avståndet mellan bostäderna och bohagets storlek. Saker som också inverkar på det slutliga priset är ifall du får rutavdrag eller inte, i hur god tid du bokar en flyttfirma och vilken flyttfirma du bestämmer dig för att anlita. Genom att använda dig av flytträknaren kan du få en uppskattning på vad just din flytt skulle kosta!

Hitta en flyttfirma för din långflytt

Sammanfattningsvis rekommenderar vi att anlita en flyttfirma för långflytt. Oberoende längden på din flytt kan du hitta en passligt flyttfirma via oss, gratis och utan att binda dig.

Så här går det till:

  1. Skicka en offertförfrågan
  2. Jämför upp till 8 offerter
  3. Kontakta flyttfirmorna vid behov
  4. Välj den flyttfirman som passar dig bäst

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips