Hyr förråd – Våra bästa tips gällande magasinering!

Att hyra förråd och self storage

Hyr förråd och magasinera möbler och de saker som inte får plats i hemmet! Ska du flytta till en ny stad, flytta utomlands eller har en renovering på kommande kan ett förråd underlätta processen. Via oss kommer du att få information om allt du behöver veta gällande förråd.

Vi samarbetar med flera förråd runt om i Sverige. Därtill samarbetar vi även med Storage365 som hjälper dig hitta en förvaringsplats. Via deras tjänst kan man jämföra förråd för att hitta ett som passar ens egna behov och budget. Förutom förråd kan du även hyra fordonsplatser, lokaler eller mark. Denna marknadsplats är speciellt bra för dig som är i behov av långvariga förvaringsmöjligheter.

Hur stort förråd behöver man, vad kostar magasinering av bohag och var finns det närmaste förrådet? Vi är säkra på att du kommer hitta ett lämpligt förråd efter att ha läst denna guide, fortsätt läsa!

Hur stort förråd behöver jag? Räcker ett litet förråd?

Hur stort förråd du behöver beror självklart på hur mycket saker du ska förvara. I regel behöver man ett mindre förråd än vad man kanske tror eftersom du kan stapla flyttlådor och annat på höjden. Om du ska magasinera hela ditt bohag från en lägenhet behöver du generellt ett förråd som är en tiondel av din bostadsyta. Det vill säga om du flyttar från en bostad på 50m2 så behöver du minst ett förråd på 5m2. Självklart kan detta variera men det är bra att komma ihåg som tumregel. 

Följande storlekar på förråd är riktgivande:

Ett förråd på 1,5m2

Ett litet förråd i denna storlek är perfekt ifall du har lite saker att förvara såsom skidor eller annan sportutrustning, vinterjackor eller andra mindre saker som du inte får plats med i hemmet. Det ryms ungefär 15-20 flyttkartonger i ett förråd på 1,5m2. 

Ett förråd på 3m2

Hyr du ett förråd på 3m2 får du i princip plats med allting som skulle rymmas in i en liten flyttbil. Det är även en perfekt storlek om du ska förvara mindre möbler, extra stolar och pallar, hushållsmaskiner, mattor eller liknande.
Det ryms ungefär 40 flyttkartonger i ett förråd på 3m2.

Ett förråd på 6m2

Förråd i denna storlek är perfekt för dig som vill magasinera möbler och fler saker. Här ryms flera stora möbler såsom soffa, säng och stort matbord. Bohag från en bostad med två rum och kök ryms i regel in i ett förråd på 6m2. Det ryms ungefär 80-100 flyttkartonger i ett förråd på 6m2.

Ett förråd på 12m2

Ett så här stort förråd rymmer så gott som allt bohag från en lägenhet på 4 rum eller en bostad kring 100m2. Förrådet rymmer allt från stora möbler, vitvaror och TV, till piano, trumset och flera sängar. Det ryms ungefär 200 flyttkartonger i ett förråd på 12m2.

Vad kostar det att hyra ett förråd? Finns det billiga förråd?

Priset på att hyra lager varierar beroende på dess storlek, var det är belagt och vem som hyr lagerlokalen. Vanligtvis brukar man hyra förråd för minst en månad. Flera av anläggningarna som hyr ut förråd ger rabatter för den första månaden. Jämför priser på förråd i Stockholm, Göteborg och Malmö:

Hyra förråd pris – Stockholm

 • 1,5m2: 369 kr-773 kr/månad
 • 3m2: 704 kr- 1197 kr/månad 
 • 6m2: 1176 kr- 2040 kr/månad
 • 12m2: 2200 kr- 4000 kr/månad

Hyra förråd pris – Göteborg

 • 1,5m2: 599 kr- 650 kr/månad
 • 3m2: 717 kr- 1021 kr/månad
 • 6m2: 1338 kr- 1599 kr/månad
 • 12m2: 1844 kr- 2599 kr/månad

Hyra förråd pris – Malmö

 • 1,5m2: 300 kr- 359 kr/månad
 • 3m2: 449 kr- 647 kr/månad
 • 6m2: 932 kr- 1210 kr/månad
 • 12m2: 1525 kr- 2100 kr/månad

Priserna är riktgivande. Större städer som dessa har i regel högre pris än mindre städer eller anläggningar utanför city.

Har du koll på din flytt? Få en skräddarsydd flyttplan kostnadsfritt!

Var kan jag magasinera möbler och saker?

Det finns företag runt om i hela Sverige som erbjuder förråd för att förvara möbler och saker. På kartan nedan kan du se var ditt närmaste förråd ligger. Du kan även besöka företagets hemsida och komma överens om en lösning direkt med dem genom att följa direktlänken vid deras information. Om du vill hyra förråd billigt lönar det sig att jämföra flera alternativ för att se vilket som erbjuder det bästa upplägget för dig.

karta över förråd

Hitta ett förråd nära dig »

Hyr förråd och magasinering – våra bästa tips!

 1. Börja med att hyra ett förråd som är lämplig storlek för det du ska magasinera.

 2. Planera hur du ska flyttpacka in dina saker i förrådet. Placera inte saker du vet att du kommer behöva inom kort längst in i förrådet.

 3. Skaffa rätt sorts flyttkartonger! Flyttkartongen är lätta att handskas med och är bra att använda som förvaringslådor. Välj flyttkartonger som har flera lager wellpapp eftersom de håller längre. Skriv på dem vad de innehåller så att du inte behöver öppna alla en för en för att ta reda på det. Flyttkartonger är även lätta att stapla på varandra, kom dock ihåg att lägga de tyngsta kartongerna längst ner och de lättare ovanpå.

 4. Packa inte för tungt. Även om det ryms mycket saker i både flyttlådor och kartonger ska du orka bära dem, eventuellt ställa dem på en hylla eller stapla dem på varandra.

 5. Optimera ytan. Försöka packa in dina saker så att så mycket som möjligt av ytan kommer till användning eftersom du ändå betalar för den. För att underlätta detta kan du bland annat skruva isär möbler. Kom ändå ihåg att inte packa för tajt. Ifall du behöver något som står längst in, måste du ta ut alla saker för att komma åt det.

 6. Glöm inte att använda höjden på förrådet. Ett förråd är inte bara ytan på golvet utan de brukar ha flera meter höjd till taket. Så passa på att utnyttja höjden också. Du kan till exempel lägga madrasser och ihoprullade mattor ståendes mot väggen eller stapla flera flyttlådor samt kartonger på varandra.

 7. Märk lådornas innehåll. Detta är kanske en självklarhet för många men vi tar upp det ändå. Man kanske tänker att man nog komme rihåg vad som finns i flyttlådorna, men efter ett år kan minnet lätt svika. Istället då för att börja gå igenom alla lådor, vet man med hjälp av markering i vilken låda det man söker efter finns. Ett tips är att skriva både på kort -och långsidan av lådan så att det är synligt från flera håll.

Hyr förråd och boka annan flytthjälp av flyttfirmor!

Visste du att flera flyttfirmor erbjuder magasinering? I samband med att du anlitar andra tjänster från dem kan du även hyra förråd. En del flyttfirmor sköter om att hyra lager själva medans andra samarbetar med andra som hyr förråd. Om du funderar på att boka flyttfirma, rekommenderar vi att jämföra olika alternativ för att se vilka tjänster flyttfirmorna erbjuder. Detta gör du enkelt och gratis via Flyttjakt. Lämna en offertförfrågan via oss och gå sedan i lugn och ro igenom offerterna som du får inom kort. Välj sedan den som passar dig bäst!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips