Hyra flyttbil

Pris på att hyra flyttbil
Hur mycket kostar en chaufför?
Vilken storlek av flyttbil?
Jämför flyttbilar

Är det dags att flytta? Tänkte du hyra en flyttbil? I denna guide får du värdefulla råd och tips om hur du lyckas med att hyra en flyttbil till ett pris som passar dig. Bekanta dig även med hur en flyttfirma kan underlätta din flytt.

Hyr flyttbil för din flytt

Det finns flera olika flyttbilar som till exempel skåpbil, släpvagn, lastkärra och olika storlekars lastbilar. Den vanligaste flyttbilen är en skåpbil eftersom det är enkelt att transportera saker i den och de finns att hyra från flera olika ställen. Att själv hyra en skåpbil och ha egna hurtiga hjälpredor är i bästa fall ett mycket prisvärt sätt att flytta. Det finns skåpbilar i flera olika storlekar samt prisklasser. Många företag hyr ut skåpbilar vilket ger dig som ska flytta väldigt många valmöjligheter.

Pris på att hyra flyttbil

Vad kostar det att hyra en flyttbil och vilka extra kostnader finns det? Priset på en flyttbil varierar såklart beroende på dess storlek och stället du hyr den ifrån, men ju större flyttbilen är, desto dyrare är den. Priset på en mindre flyttbil börjar oftast kring 500 kr för 0-5 timmar, medan lastbilar från 1500 kr per dygn. Priset inkluderar vanligtvis ett visst antal kilometer. Vad består priset i slutändan av?

Logistik Ordna hämtning och retur av flyttbil
Timpris Ta i beaktande minimi hyrestid
Bränsle Tanka skåpbilen innan du återvänder
Kilometer Ytterligare kilometer om det behövs
Rusningstider På helger kan priset vara högre
Skador Självrisk upp till 10 000 kronor

En välplanerad flytt och pålitliga flyttarbetare är nyckeln till en förmånlig och lyckad flytt, eftersom tid är pengar också i detta fall. Hur kan flytten gå snabbare och mer effektivt? Ett populärt sätt är att använda proffs för flytten – antingen för att hjälpa till med planeringen eller anlita en omfattande flyttfirma.

Flyttbilar i ett nötskal

Vilken typ av flyttbil ska man hyra vid sin flytt? Det beror såklart på hurdan flytt det är frågan om. Men man ska börja med att tänka på att bagageutrymmet på flyttbilen ska vara tillräckligt stort, helst vill man att alla saker ryms på en och samma gång. Nedanför är en uppskattning på flyttbilens kostnad och hur stor bil man behöver för att bagageutrymmet ska få plats med alla saker. Detta är bra att ha koll på så att du inte hyr en onödigt stor flyttbil.

För längre flyttsträckor rekommenderas att hyra en större flyttbil så att man garanterat får med flyttlasset på en och samma gång. Ta hjälp av en flyttfirma för att hitta den rätta flyttbilen för dig. För kortare sträckor kan du vid behov köra flera gånger.

 • 10 m³ skåpbil, från 795 kr

  Är lämplig för flytt från en enrummare eller för flytt av enskilda större möbler

 • 14 m³ stor skåpbil, från 895 kr

  Denna skåpbil passar också för att flytta från en enrummare eller från en tvåa med kort avstånd till nya bostaden

 • 18 m³ lätt lastbil, från 1095 kr

  Flyttbilen är lämplig för att flytta från en tvåa och kräver endast ett B-körkort

 • 30 m³ lastbil, från 1500 kr

  En lastbil är lämplig när man flyttar ut ur en tvåa eller en liten trea, kräver ett C- eller C1 körkort

Priserna är riktgivande för uthyrning (vardagsmorgon, 4/5 timmar, för stor lastbil 30m³ är priset för ett dygn). Innehåller ej bränsle, flyttutrustning eller chaufför.

  Hyr flyttbil med chaufför

  Ta hjälp av en professionell flyttgubbe och njut av en mer stressfri flytt. Föraren ansvarar då för bilen, bränslet och fordonsförsäkringen. Föraren hjälper också till med att transportera ditt flyttlass och ser till att bilen lastas säkert och effektivt. Denna typ av flytthjälp är speciellt tacksam då du flyttar långt bort.

  Om du hyr flyttbil med chaufför har du själv möjlighet att lägga din tid och energi på att flyttstäda ochutföra andra praktiska saker en flytt medför. Du har själv den bästa uppfattningen om hur du vill att sakerna i det nya hemmet ska vara. Låt dig själv fokusera på att koordinera flytten och ställa alla saker på rätt plats istället för att bära.

  Hitta din flyttbil och chaufför »

  Vad kostar en flyttbil med chaufför?

  Denna fom av flytthjälp underlättar en flytt avsevärt och kostnaden är i regel rimlig i förhållande till nyttan du får och tiden du sparar. Priset på en flyttbil med chaufför kan variera mycket mellan olika flyttfirmor. Alla vill väl hyra flyttbil billigt, men det behöver inte alltid vara det bästa alternativet. För att veta vad marknaden erbjuder är det viktigt att jämföra olika alternativ. Det gör du enkelt genom vår jämförelsetjänst.

  Att jämföra flytthjälp är gratis, enkelt, riskfritt och praktiskt. Fyll i denna offertförfrågan och jämför sedan offerterna som skickas till dig inom kort. Du är inte bunden till att välja någon av offerterna, men vill du kan du komma överens om flyttens detaljer direkt med flyttfirman.

  Jämför flyttbil och chaufför som hjälper med bärandet

  Hur hittar man en lämplig flyttbil?

  Du funderar säkert vilken typ av flyttbil du ska hyra? Det viktigaste är storleken på flyttbilen när du planerar att hyra en flyttbil. Skåpbilen eller lastbilen ska vara en passlig storlek i förhållande till lasten som ska transporteras. Om flyttbilen är för stor är det inte kostnadseffektivt samt att den är onödigt svår att hantera i gårdsområden och trafik.

  Timpriset för en liten flyttbil är billigare men det kan vara att du behöver den för en längre tid. Då det finns mindre utrymme att lasta sakerna i behövs det eventuellt flera omgångar fram och tillbaka för att få alla saker flyttade.  Dessutom går det åt mer tid för att planera hur man placerar alla saker i flyttbilen för att optimera utrymmet.  Vilken storlek på flyttbil är lämplig för flytt av 1 rok, 2 rok eller 3 rok? Hur stor flyttbil får man köra med ett vanligt B-körkort? Kolla in vår omfattande artikel om flyttbilar och dess funktionaliteter för att få svar på dessa frågor!

  Jämför flyttbil via oss. Det går på några minuter!