Hur hittar du den bästa flyttfirman för din flytt? Flyttjakts 5 tips!

Ett par har hittat bästa flyttfirman för sin flytt

Vilken är den bästa flyttfirman och hur hittar man den bästa flyttfirman? Nedan följer fem viktiga tips som garanterar dig en lyckad flytt och hjälper dig att hitta den bästa flyttfirman.

Alla flyttar är olika – därför måste det även finnas olika flyttfirmor som kan anpassa sig enligt kundens behov. Flyttjakts tjänst används av flera flyttfirmor runtom landet och det finns något som passar för alla. Det är därför värt att börja planeringen av flytten redan här och nu. Den bästa flyttfirman hittar du genom att följa dessa fem steg!

1. Ha koll på din tidtabell för att kunna välja flyttfirma

När du använder Flyttjakts jämförelsetjänst är en av de viktigaste faktorerna att du känner till tidtabellen för din flytt. Alla flyttfirmor som är registrerade på vår tjänst har omfattande utrustning och kompetent personal. Tidtabeller som går, eller inte går ihop, påverkar ändå i hög grad valet av den slutliga flytthjälpen och vem man väljer som flyttfirma eller kund.

Flyttfirmor kan ha kö, så var ute i god tid med att lämna offertförfrågningar på din flytt. För att kunna planera flytten behöver du åtminstone veta ungefär under vilka datum du önskar att flytten skulle ske. 

Via vår jämförelsetjänst får du offerter av de flyttfirmor som har möjlighet att flytta under dina önskade datum. Kom dock ihåg att flyttfirmornas kalendrar bokas upp snabbt, så vänta inte för länge med att välja den firma som passar dig bäst.

Läs vårt tidigare inlägg om hur du Gör din flytt bekvämare med Flyttjakt.

2. Ange mängden saker som ska flyttas

Flyttfirmor är vana att flytta både korta och långa sträckor, så avståndet mellan bostäderna påverkar sällan hur många lämpliga flyttfirmor du kan hitta för just din flytt.

Efter att du har funderat på tidtabellen för din flytt gäller det till näst att uppskatta mängden saker som ska flyttas. Enklast går detta genom att ange antal kvadratmeter för den nuvarande bostaden. Utifrån det kan flyttfirman räkna ut hur stor flyttbil och hur mpnga flyttgubbar som behövs. Det är även bra att nämna om en pianoflytt är aktuell eller som man ska flytta en flygel. Mindre detaljer om bohaget kan man diskutera om vid ett senare skede närmare flytten.

3. Hitta bästa flyttfirman genom att specifiera dina behov

När du skickar in offertförfrågan gällande din flytt, berätta gärna om dina speciella önskemål och eventuella tilläggstjänster. Hur mycket hjälp behöver du med att packa ner och packa upp? Behöver du bärhjälp och material för att skydda eller spänna fast ditt bohag? Behöver du hjälp med flyttstädning? Du kan även skriva in om du har bara ett specifikt datum som passar din flytt.

4. Jämför flyttfirmor för att hitta bästa flyttfirman

Vad ska man tänka på när man anlitar en flyttfirma? Det finns många saker att ta i beaktande. Bland annat ska man kolla upp om flyttfirman har ett organisationsnummer, yrkestrafiktillstånd, om de är med i en branschförening och om de följer Bohag 2010. Dessa saker är värda att kolla upp då du jämför flyttfirmor. Det går lätt att jämföra flyttfirmor via Flyttjakt då alla offerter kommer direkt till din e-post kort efter att du lämnat en offertförfrågan. Kontrollera att alla uppgifter på din offertförfrågan är rätt så att flyttfirmorna kan utforma en omfattande offert.

Kom ihåg att fråga om rutavdraget ifall inte det är nämnt i offerten! Om du använder en flyttfirma i samband med din flytt, kan du vara berättigad att få avdrag för kostnaderna med hjälp av rutavdraget. Läs mer om rutavdrag här.

5. Läs omdömena för att få en bättre uppfattning

Vilken flyttfirma är bäst? Efter att du har lämnat en offertförfrågan via Flyttjakt och du fått offerter, kan du läsa flyttfirmornas omdömen. Att läsa om tidigare kunders erfarenheter kan underlätta ditt val av flyttfirma och hjälpa dig få en bättre uppfattning av flyttfirmorna. Alltid är inte den förmånligaste flyttfirman det bästa alternativet, tänk på att utgå från dina egna behov och försök hitta en flyttfirma som passar just dem. Efter flytten kan du själv lämna en recension av flyttfirman och hjälpa nästa person att välja den bästa flyttfirman.

Begär offerter från flyttfirmor redan idag. Lycka till!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips