Priset på pianoflytt


Pälitlig flytt

Recensioner av flyttfirmor

Pianoflytt och dess pris är enklast att jämföra med hjälp av att fylla i en offertförfrågan vi Flyttjakt. Vi förmedlar offertförfrågan för pianoflytt vidare till flertal flyttfirmor runtom Sverige. Därefter väljer du din flyttfirma bland erbjudanden du får. Du kan diskutera detaljer över flytten av pianot via vår tjänst och skicka bild på pianot som ska flyttas till flyttfirman.

Du kan även läsa recensioner om flyttfirmorna och se till att flytten av ditt piano är verkligen i säkra händer. Lämna din pianoflytt åt professionella. Läs noggrannare nedan varför man bör lämna flytt av piano åt experter och vad pianoflytt innefattar.


Hur flyttar man ett piano?

En pianoflytt kräver en hel del professionalism och styrka, minst två personer med säkra händer. Genom att anlita en flyttfirman så ser de till att ordna passande arbetare för uppgiften och det lämnar dig med uppgiften att se till att det finns utrymme att transportera pianot ut från bostaden.

Först måste pianot skyddas tillräckligt och sedan kommer pianot flyttas försiktigt till fordonet valt för transporten. Därefter fäster man pianot så bra som möjligt i fordonet utan att skada pianot. Flytt av piano handlar främst om teknik.

Med rätt utrustning och transportmedel så flyttas pianot även från knepiga mål. Genom att beskriva noggrant dina omständigheter i din offertförfrågan så kan flyttfirmorna räkna ut åt dig ett omfattande erbjudande. Pianoflytt och dess pris kan variera beroende på olika faktorer.

Lämna en offertförfrågan

Varför ska jag inte själv flytta mitt piano?

När man flyttar ett piano rekommenderas det att man anlitar proffs. Detta i och med att proffs har både erfarenhet i flytt av pianon och har de rätta redskapen som passlig flyttbil för att flytta ett piano, utrustning och försäkring för både bärare och piano.

Professionella borde man också använda för att ett värdefullt piano kan lätt skadas och det kan naturligt skapa irritation. Därtill är flytt av piano en teknikgren och man klarar sig inte endast med styrka. En person som inte har erfarenhet av att flytta ett piano kan lätt skada sin rygg i försök att flytta själv pianot.

Lämna en gratis offertförfrågan för pianoflytt

Erfarenheter från att flytta ett piano via Flyttjakt

— “Arbetarna som var med och bar var både artiga och hurtiga. Flytten flöt på smidigt! För att bära pianot kom det två extra arbetare vilket var bra”

— “Duktiga arbetare, kom i tid på plats och arbetet gjordes professionellt. Som extra beställning flyttades pianot som var på ett knepigt ställe. Men fastän det så fick vi alla saker hela på plats och det var tydligt att det bryddes om att ens saker inte skulle gå sönder. Rekommenderar varmt att använda en flyttfirma!”

— “Vardagens superhjälper! Vårt piano kom bra fram med hjälpen av trevliga flyttarbetare. Priset var rätt. Rekommenderar. Använder på nytt ifall jag behöver flytta.”

— “Prissättningen var tydlig, trevliga flyttarbetare som kom i rätt tid, flytten gick snabbt och med proffsiga tag samt att flytten av pianot gick smidigt. Rätta tag i arbetet!”

Hur förbereder jag mig för pianoflytt?

Fråga din flyttfirma hur pianot bör skyddas för flytten eller sedan lämna skyddandet av pianot åt flyttfirman att fixa. Det kan vara att användningen av eget packningsmaterial eller tygskydd kan öka risken för olyckor och försvåra flytten av pianot. På flyttdagen är det viktigt att det finns utrymme att transportera ut pianot ur bostaden och att det inte finns saker i vägen.

Ifall man ska flytta pianot mellan våningar rekommenderas det att ta bort möjliga tavlor och lampor från trappan före flyttfirman kommer. Det är viktigt att man kan lyfta pianot säkert.

Vart ska man ställa pianot i den nya bostaden?

Pianot mår bäst ifall den är ställd mot en innervägg. Pianot kan även ställas mitt i ett rum för att dela upp på utrymmet.

Undvik att placera pianot vid ett batteri, fönster eller i närheten någon sorts av värmekälla, till och med 1 meters avstånd kan vara för kort. Placera pianot så att det inte är i direkt solljus eller fast i en vägg där luft inte kan cirkulera.

Annat att uppmärksamma vid pianoflytt

Pianots stämning och struktur påverkas av variationer i temperatur och luftfuktighet. Ett piano är gjort av träd, metall, gjutjärn och filt vilka expanderar när de värms upp och reagerar till fukt. Temperaturen och ändringar i luftfuktigheten gör pianot ostämt. Till exempel finns det på pianots baksida ett resonansbotten som är mycket känsligt för variation i luftfuktighet och värme. Resonansbottnets uppgift är att stärka ljudet och färgning. Den förvandlar luftens vibrationer till en rörelse som vi känner som ljud. Flytt av pianot påverkar också stämningen på pianot.

Även om pianot är stort och det vore trevligt att sätta en blomvas som dekoration eller dricka vin medan du spelar piano, är det inte värt att göra. Ifall det i misstag faller vätska på pianot så kan det orsaka stor förstörelse i pianot.

Bekanta dig med recensionerna och lita på din flytt

Genom Flyttjakt.nu tjänsten kan du läsa recensioner för att hitta en flyttfirma som passar dig. Lämna en offertförfrågan, få erbjudanden och i samband med dem ser du recensioner och omdömen om flyttfirmorna.

Flytten var helt perfekt, killarna arbetade hårt och tog inga pauser, flyttfirman var pålitlig, rekommenderar 10+

De hade noggrant läst igenom min offertförfrågan och gjorde ett passligt erbjudande. Själva flytten och leverans av flyttlådorna var precis vad vi hade kommit överens om. Därtill var arbetarna trevliga och artiga.

Flyttfirman var i tid och gjorde arbetet snabbt, trevliga var arbetarna också 🙂

Pianoflytt med erfarenhet och till bra pris