Pianoflytt aktuellt?


Pålitlig flytt

Recensioner av flyttfirmor

Pianoflytt är någonting som många flyttfirmor är specialiserade på. Enklast kommer du undan genom att jämföra olika flyttfirmors priser via Flyttjakt. Skicka din offertförfrågan till oss så förmedlar vi den vidare till flyttfirmor runtom Sverige. Därefter kan du välja och vraka mellan offerterna du får och besluta dig för vilken flyttfirma som ska hjälpa dig med att flytta ditt piano!

För att din pianoflytt ska ske så smidigt som möjligt kan du komma överens om detaljerna kring piano transporten direkt med den valda flyttfirman. Är du nyfiken på hur flyttfirman har skött om tidigare kunders pianoflyttar? Läs då omdömena samt erfarenheterna som kunder har publicerat om flyttfirmorna. På detta sätt får du en garanti på att ditt piano är i säkra händer.

Är du inte helt övertygad om att anlita pofessionell hjälp? Nedan går vi igenom varför det lönar sig att göra det, fortsätt läsa!


Pianotransport

Hur flyttar man ett piano? Piano transport handlar främst om teknik. Det krävs minst tre starka personer med mycket kunskap om hur man flyttar ett piano. Genom att anlita en flyttfirma ser de till att pianoflytten sker säkert av erfarna och kunniga medarbetare. Din uppgift som kund blir främst att se till att det finns tillräckligt med utrymme för att bära ut pianot ur bostaden.

Innan pianot transporteras måste det skyddas väl. Därefter fäster man pianot inne i fordonet man valt för flytten så att det hålls stadigt och inte skadas. Med rätt utrustning och transportmedel så flyttas pianot även om omtsändigheterna och utrymmena inte är optimala. En detaljerad offertförfrågan hjälper flyttfirman att sammanställa en omfattande offert som motsvarar kundens önskemål.

Kan man flytta ett piano själv?

Du kan inte flytta ett piano ensam, men med tre till fyra andra går det att genomföra. Dock är ett piano väldigt tugnt och svårt att bära vilket lätt kan leda till både personskador och materialskador. I regel väger ett piano mellan 150-250 kg. Även om man är flera personer som hjälpt åt, måste man känna till hur man ska lyfta och förflytta pianot på bästa sätt. Det är inte värt att få en ryggskada eller en repa på pianot. Om du inte är väldigt påläst lönar det sig att anlita professionell hjälp av en flyttfirma.

Flyttgubbar har både kunskap och erfarenhet av att flytta pianon, vilket gör processen mycket smidigare och säkrare. Dessutom har de hjälp av de rätta redskapen och utrustningen som behövs för piano transport. Utöver detta har de även en försäkring för både bärare och piano.

Lämna en offertförfrågan

Lämna en gratis offertförfrågan för pianoflytt

Erfarenheter från att flytta piano via Flyttjakt

— ”Medarbetarna som hjälpte oss med flytten var både artiga och hurtiga, allt flöt på smidigt! För att bära pianot kom det två killar till vilket var bra”

— ”Duktiga arbetare, kom på plats i tid och arbetet utfördes professionellt. Som extra beställning flyttades pianot som var på ett knepigt ställe. Trots det gick det bra och de värnade om att allt skulle flyttas varsamt. Rekommenderar varmt att boka en flyttfirma vid flytt av piano!”

— ”Vardagens hjältar! Vårt piano kom tryggt fram med hjälpen av trevliga flyttarbetare. Priset var rimligt. Rekommenderar. Anlitar igen ifall jag flyttar.”

— ”Prissättningen var tydlig, trevliga flyttarbetare som kom i rätt tid, flytten gick snabbt och med proffsiga tag samt att flytten av pianot gick smidigt. Rätta tag i arbetet!”

Flytta piano – så förbereder du dig

Rådfråga din flyttfirma hur du på bästa sätt kan skydda ditt piano innan flytten. Flera flyttfirmor sköter även själva om denna del av flytten. Se till att säkerställa vem av er som bär ansvaret att skydda pianot. Även om painot har en tjock och hård yta är det väldigt ömtåligt och måste skyddas väl före en flytt. I vissa fall kan användningen av eget skyddsmaterial eller tygskydd öka risken för skador och försvåra flytten av pianot.

På flyttdagen är det viktigt att det finns utrymme att transportera ut pianot ur bostaden och att det inte finns saker i vägen. Man vill inte bli överraskad av saker på golvet då man bär ett tungt piano. Se även till att skydda golvet den sträckan som pianot kommer att bäras över. Om man inte själv har rätt skyddsmaterial för detta har flyttfirman säkerligen att låna.

Ifall man ska flytta pianot mellan våningar rekommenderas det att ta bort möjliga tavlor och lampor från trappan före flyttfirman kommer. Det är viktigt att man kan lyfta pianot säkert och utan förhinder.

Var ska man ställa pianot i den nya bostaden?

Pianot mår bäst ifall det är ställt mot en innervägg. Pianot kan även ställas mitt i ett rum för att dela upp på utrymmet.

Undvik att placera pianot vid ett batteri, fönster eller i närheten någon sorts värmekälla. Till och med en meters avstånd kan vara för kort. Placera pianot så att det inte är i direkt solljus eller fast i en vägg där luft inte kan cirkulera.

Blir ett piano ostämt av transport?

En vanlig fråga är om ett piano måste stämmas efter en flytt. Själva transporten av pianot påverkar inte pianots stämmning. I och med att ett paino är känsligt för ändringar i luftfuktighet och temperatur kommer det att anpassa sig enligt de nya omständigheterna då det flyttas. Denna process kan ta mellan två till fyra veckor. Ofta så är skillnaden dock knappt märkbar.

Orsaken till att ett piano kan bli ostämt då det förflyttas till en ny miljö är att resonansbottnet som finns på pianots bakre sida expanderar eller krymper beroende på luftfuktigheten i den nya miljön. Dess uppgift är att stärka ljudet och det förvandlar luftens vibrationer till en rörelse som vi känner som ljud.

Var även extra försiktig med att det inte fälls vätska på pianot. Detta kan orsaka stor skada för instumentet.

Pris för att flytta piano

Hur mycker kostar det att flytta piano? Detta är olika från fall till fall. Priset påverkas av faktorer som bland annat hur stort och tungt pianot är, hur långt det ska flyttas, om det flyttas mellan flera våningar samt hur nära flyttbilen kan parkera utanför bostaden.

För att få veta din pianoflytts kostnad kan du lämna en offertförfrågan genom vår jämförelsetjänst. Den vägen kommer du att få skräddarsydda offerter som du kan jämföra. Ifall du hittar en lämplig flyttfirma via oss kan du enkelt fortsätta kommunikationen direkt med flyttfirman för att komma överens om hur och när pianoflytten ska utföras. Dock är du inte bunden till att välja en flyttfirma bland de offerter som skickades till dig.

Lämna en offertförfrågan

Hitta den bästa flyttfirman

Jämför olika alternativ för att hitta de bästa flyttfirmorna i Sverige. Via Flyttjakt kan du förutom att jämföra offerter även läsa flyttfirmornas omdömen. Omdömen ger dig en bra bild över tidigare kunders erfarenheter med flyttfirman, och kan hjälpa dig att fatta ett beslut om du velar mellan två flyttfirmor. Anlita en bra flyttfirma för att flytta tryggt och smidigt!

Väldigt saklig kille som var både i tid på plats och gjorde sitt arbete snabbt, kan gladeligen rekommendera!

Aldrig förut har jag varit med om en så snabb och problemfri flytt. Killarna var snabba och effektiva, jobbet gjordes snyggt och ingenting gick sönder. Därtill var killarna trevliga också. Kan varmt rekommendera detta företag!

Snabbt och professionellt arbete och trevlig personal

Begär offerter för att ta reda på kostnaden av din pianoflytt