Flytta själv eller med flyttfirma?

Ska du flytta och funderar på att flytta själv? Eller skulle du hellre anlita en flyttfirma som utför flytten åt dig? Många tror att det är ett relativt enkelt projekt att utföra flytten själv och att man dessutom skulle komma billigare undan, men verkligheten kan se annorlunda ut.

I denna artikel går vi igenom orsaker varför det lönar sig att flytta med hjälp av en professionell flyttfirma.

Det kommer oberoende kosta dig pengar 

Många tror att man sparar pengar genom att utföra flytten själv, och även om det kanske stämmer till en del, kommer det kosta att utföra flytten själv, både pengar och mycket tid. Många tycker och anser att den billigaste och bästa lösningen att ringa några kompisar som flytthjälp, planera flyttdagen och utföra den själv. Har du exempelvis stora möbler att flytta behöver du hyra en flyttbil, kanske till och med för mera än en dag. Man måste även stå för bensinen och ifall du flyttar under helgen är priserna oftast högre för uthyrningen. Ifall du flyttar under en vardag behöver du ta ledigt från arbete eller skola och alla arbetsplatser ger inte flyttledigt. Så i detta fall kan det vara att du mister en eller flera dagars lön. 

Men väljer du att anlita en flyttfirma som utför flytten för dig, har de tillgång till flyttbil, bärhjälp och kan utföra flytten betydligt snabbare än om du skulle göra det själv.

Hur lång tid tar det att flytta?

Man har oftast någon slags bild och uppfattning hur länge en flytt kommer ta, men vanligtvis så tar det längre än förväntat. Flyttfirmor är professionella och har utfört flera flyttar tidigare, med andra ord är de effektiva och vet hur en flytt utförs på snabbaste sätt. En flyttfirma kan sköta en flytt på 1 dag, medan det skulle kunna ta upp till 2 dagar för dig att utföra den utan deras hjälp.

Skulle du inte anlita en flyttfirma måste du även packa flyttbilen själv, och det är också mycket mer arbete än vad man tror. Du måste för det första se till att alla saker får plats i bilen och därmed blir det lite som ett pussel. Sen måste du även skydda möblerna, spänna fast dem så att de inte går sönder under färden och ryms inte allting på en gång får du köra flera gånger av och an.

Dessutom är du inte färdig med flytten efter att du har kört med bohaget till nya lägenheten, där ska du ännu tömma flyttbilen och bära in allting. Väljer du att anlita en flyttfirma, sparar du både tid samt utför de allt det tunga

En flytt behöver inte vara jobbig

Det är tungt och jobbigt att flytta ifall du utför flytten på egen hand. Att bära stora möbler upp och ner för trappor samt lasta allting på och av flyttbilen, kan vi garantera att du känner av i ryggen nästa dag. Anlitar du en flyttfirma kan du så gott som bara njuta av flytten och hjälpa till med bärandet ifall du själv har möjlighet till det. Flyttfirman kan även hjälpa dig med att packa eller hämta tomma flyttkartonger, samt hjälpa dig med att flyttstäda gamla lägenheten.

Undvik negativa överraskningar

En flyttdag blir sällan exakt som man tänkt sig och den kan medföra en hel del oväntade överraskningar: exempelvis att möblerna inte får plats i flyttbilen, de är för svåra och tunga att bära i branta trappor eller för stora att rymmas genom dörröppningen och de måste monteras isär. Anlitar du en flyttfirma kommer de ha ansvaret att lösa dessa problem och även ifall något skulle gå sönder på vägen (kolla upp i förväg på hurdan försäkring de har). 

Flytta då när det passar dig

Många tror att det är flyttfirman som bestämmer ensam när flytten kommer exakt att ske, men så är inte fallet. Du kan själv bestämma vilken dag du vill att flytten ska utföras på och i enlighet med de försöka hitta en lämplig flyttfirma åt dig. Kom ihåg att du även kan innan flyttdagen packa ner allting du inte mera behöver före flytten.

Hur mycket kostar det att flytta?

Som du säkert vid detta skede förstått, kommer du garantera komma lättare undan genom att anlita en flyttfirma. Men funderar du ännu på vad just din flytt kan kosta? Du kan nu med hjälp av Flyttjakts Flytträknare få en uppskattning på vad just din flytt skulle kosta ifall en flyttfirma skulle utföra den. Du kan även se vad som påverkar priset och bland kan det vara billigare än man tror. 

Via Flyttjakt kan du även nu nå ut till flera flyttfirmor på en gång med endast en blankett. Det är det enklaste och snabbaste sättet för dig att hitta en flyttfirma och efter att du lämnat en offertförfrågan kommer du få offerter från flera olika flyttfirmor till din e-post.

Flyttjakt är det enklaste sättet att hitta en lämplig flyttfirma.

Jämför din flytt

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips