Överlevnadskit vid flytt – packa viktiga saker skilt

Vad behövs under den första kvällen efter flytten samt nästa dag i ditt nya hem? Vi går igenom vad du ska packa i ditt överlevnadskit vid flytt så att du ska få en bra avslutning på flyttdagen samt en bra start på dagen därefter.

Den efterlängtade flyttdagen är äntligen här! Under flyttdagen går tankarna såklart mest kring att flytta bohaget samt att få in hela bohaget i det nya hemmet. Det är inte ovanligt att man glömmer bort att planera första kvällen och dagarna direkt efter flytten. Många tänker inte på om det finns mat att äta då man har flyttat färdigt, i vilken flyttlåda det finns lakan och handdukar eller var tandborsten finns. För att undvika att leta igenom alla flyttkartonger är det värt att packa ett överlevnadskit för flytten. En del kallar även detta kit för priolådan just eftersom den innehåller saker man priotiterar. Vi kör igång!

Viktiga saker att packa i sitt överlevnadskit vid flytt för resan

Om flyttsträckan är lång kommer ni säkert att pausa på vägen för att äta och vila. Det kan löna sig att i förhand kolla upp var på vägen det finns lämpliga butiker eller resuauranger. Alternativt att ni ser till att packa med en matsäck och eventuellt lite fika som ni kan äta på vägen. Efter en lång flyttdag vill man knappast stå i köket så länge för att tillreda en måltid. Tänk på detta i förväg och se till att ni har kollat upp var ni kan köpa mat eller färdigt handlat det ni behöver för att snabbt kunna äta efter flytten. Är det så att ni flyttar sent på kvällen och är klara först på natten? Då är det bra att ha en egen matsäck med ifall det inte finns ställen som har öppet då.

Viktiga saker att packa i sitt överlevnadskit vid flytt för att sova gott

Efter en lång flyttdag är det skönt att ta en dusch och sedan krypa ner till sängs. Se till att du har packat handduk, lakan, täcke och kuddar i ditt överlevnadskit så att du hittar dem snabbt. Även om du inte har monterat ihop sängen utan måste sova på en madrass, kommer det vara skönt med reda sängkläder. Du förtjänar en god natts sömn efter att ha flyttat!

Viktiga saker att packa i sitt överlevnadskit för nästa dag

Då den första natten i det nya hemmet är förbi är det inte kul att vakna upp och märka att man inte hittar något man behöver. Förutom lakan och täcken ska du alltså också packa ner de saker du behöver de första dagarna i ditt nya hem i ditt överlevnadskit. Alla dessa saker du packar i ditt kit för den första natten samt dagen kan du packa ner i en resväska eller i en flyttlåda. Om du packar in dem i en flyttlåda är det viktigt att du märker den med tejp eller dylikt så att du har koll på var den är.

Följande saker kan vara bra att packa ner för att ha första dagen i ditt nya hem:

  • Hygienartiklar såsom tandborste, tandskräm, schampo, balsam, tvål, toalettpapper och annat du finner nödvändigt
  • Ett klädbyte
  • Städartiklar, diskmedel och diskborste
  • Köksredskap för matlagning
  • Kaffe, kaffefilter, te och något att äta till morgonmål

Letar du ännu efter en flyttfirma?

Har du inte ännu hittat en lämplig flyttfirma som kan hjälpa dig med flytten? Ingen fara! Geom att lämna en offertförfrågan via Flyttjakt når du genast ut till flyttfirmor runtom hela Sverige. Våra användare får i genomsnitt sex offerter och den första brukar komma inom en timme. Lämna en offertförfrågan och se vilka flyttfirmor som vill hjälpa dig med din flytt.

Gllade du tipsen i denna artikel och är sugen på att läsa mer tips? Kolla då in våra flyttguider! Där behandlar vi allt du kan tänka dig som har med att flytta att göra. För att ha stenkoll på allt du behöver göra innan flytten rekommenderar vi dig att använda vår flytt-checklista. Lycka till!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips