Överlevnadskit vid flytt

Vad behövs under de första dagarna i ett nytt hem? Läs här om vilken typ av överlevnadskit du behöver och kan använda för att få en bra start på flyttdagen och dagarna efteråt.

Den efterlängtade flyttdagen är äntligen här!! Under flyttdagen går tankarna oftast kring att flytta och bära saker, samt kring det nya hemmet. Det är inte ovanligt att man som flyttare glömmer bort att planera dagarna direkt efter flytten: exempelvis när alla saker burits in i den nya lägenheten, finns det mat till flyttarna och i vilken påse finns rena lakan lättillgängliga för att lägga på sängarna? För att göra flytten så bekväm som möjlig, är det värt att ha koll på och ta hand om ditt överlevnadspaket.

Kontrollera samt planera följande inför flyttdagen:

1. Överlevnadskit vid flytt: Flytt-dagens lunch och middag

Om flyttsträckan är lång har det säkert tagits pauser innan slutdestinationen. Matpauser hjälper flyttarna och hjälparna att klara sig, men var det någon som kom ihåg att tänka på vad man ska äta på kvällen? Om du flyttar till en ny stad, var finns närmaste butik eller restaurang där man kan få mat?

Se till att dina flyttares överlevnadskit innehåller någon av dessa:

  • Information om vilka butiker eller restauranger som ligger nära eller närmast din nya bostad, där flytthjälparna kan få mat.
  • Om ni flyttat klart först mitt i natten, och det finns inga öppna restauranger eller butiker i närheten, måste du ha matsäck med dig som ni klarar er på till nästa dag

Vad mer skulle hjälpa flyttaren att smidigt klara av flytten? Flyttjakts Flyttarens checklista hjälper dig varje steg under flytten.

2. Överlevnadskit vid flytt: Att vila

Sängarna för de nyinflyttade i hemmet måste vara klara inför natten, det vill säga ihopmonterade och bäddade. Se till att alla har allt de nödvändiga när det kommer till sängarna, det vill säga kuddar, filtar, täcken, rena lakan som är lätt tillgängliga för den första natten i det nya hemmet. 

Samla ihop det som ska med i din överlevnadskit, lägg allting i separata lådor och markera dem tydligt!

3. Överlevnadskit vid flytt: Väsentliga föremål

Vilka saker kommer du behöver den första dagen i ditt nya hem? Packa åtminstone följande saker i lättillgängliga, separata väskor eller flyttlådor:

  • Hygienartiklar: tandborste, toalettpapper, handdukar etc.
  • Ett klädbyte
  • Städverktyg
  • Köksredskap för matlagning
  • Vatten och kaffemaskin

+Överlevnadskit vid flytt: ta hand om detta innan du flyttar

  • Reservnycklar. Vem har reservnycklarna till din gamla lägenhet? Kom ihåg att be dem tillbaka och ge dem vidare till hyresvärden eller den nya bostadsägaren, innan du flyttar.
  • Planera in tid för uppackning, du kan exempelvis fråga arbetsgivaren om flyttledigt. Ofta reserverar man tid för nedpackning och förflyttning av bohaget, men man glömmer bort att det tar tid för att packa upp sakerna i nya hemmet. Det nya hemmets planlösning kan vara helt annorlunda och olik storlek än vad du är van vid, vilket medför utmaningar när det gäller att packa upp och få saker organiserat på sina rätta platser. Om bara möjligt, ska du därför avsätta några dagars lugn tid för att packa upp bohaget.
  • Flyttstädning både i det nya och gamla hemmet. Kom ihåg att du även använda Flyttjakts jämförelsetjänst för att lämna offertförfrågan på både flytt och flyttstädning.

Tipsen från denna artikel angående Överlevnadskit vid flytt är en del av Flyttjakts tjänster. I våra flyttguider och tips erbjuder vi flera användbara tips för alla typer av flyttar- läs och få en bekvämare flytt!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips