Flytta är trevligt

Flytta kan medföra många frågor. Funderar du på något gällande flytten och dess organisering? Vad ska man göra och när? Att flytta kan vara stressigt men om man planerar rätt så kan det vara riktigt trevligt.

Från Flyttjakt hittar du all information som lönar sig att ta hänsyn till när flytten blir aktuell. Från tjänsten hittar du förutom tips, guider och en flytt-checklista också flyttfirmor som erbjuder sina tjänster runtom i Sverige. Jämför din privatflytt eller företagsflytt för att få offerter och recensioner direkt från flyttfirmor.

Börja din flytt genom att skicka en offertförfrågan


Image

Flytten lyckas med dessa tips

För att lyckas med din flytt och göra din flytt trevlig istället för stressig, har vi samlat ihop lättlästa guider och minneslistor. Läs dessa artiklar och lyckas med din flytt.

Flyttlådor

Hyra plastlådor eller köpa kartonglådor från affären? Läs våra jämförelser och skaffa dem som passar dig.
Läs mer om flyttlådor »

Checklista flytt

Flytta är tidskrävande och det finns mycket att komma ihåg. Vi har sammanställt en tydlig checklista för dig.
Läs checklistan »

Förråd

Det kan finnas behov för tillfälligt förråd vid en flytt. Vi har gjort en lista på förråd i Sverige.
Hitta ditt närmaste förråd »

Flytt erfarenheter

Hur har våra kunder lyckats med sina flyttar? Läs deras recensioner, åsikter och erfarenheter.

Tips och guider

I våra flyttguider går vi igenom allt som en flytt för med sig och lite till.
Bekanta dig med flyttguider »

Flyttstädning

Hur städar man den gamla och nya bostaden vid en flytt? Läs våra gör-det-själv tips eller boka en städfirma.
Läs mer om flyttstädning »

RUT-avdrag för flytt

Spara pengar genom att utnyttja rut-avdrag på flyttjänster. Vem kan få det, hur och vad innebär det?
Läs mer om rutavdrag »

Flyttanmälan

Flyttanmälan görs till Skatteverket. Vi har listat upp till vilka andra ställen man ska meddela om sin nya adress.
Läs mer om flyttanmälan »


Att flytta med en pålitlig flyttfirma

När du skickar en offertförfrågan via Flyttjakt får du också tillgång till recensioner på flyttfirmor. Det är enklare att hitta en passande flyttfirma med hjälp av recensioner, vilket sedan gör flytten trevligare. Det är gratis och riskfritt att använda tjänsten.

Hitta den bästa flyttfirman genom att lämna en offertförfrågan

Senast jämförda flyttar

Från flytt berättelserna har vi tagit bort personlig information som adresser, namn och tidpunkt för flytten. Tanken med dessa flyttberättelser är att ge exempel på hur andra användare av tjänsten har jämfört sin flytt.

Flytt från 68 m², tre rum, höghus
Bärare behövs. Har en bärare från eget håll som endast bär lådor och mindre saker. De största föremålen ryms inte i hissen (Säng, soffa, byrå, tv-bord, matbord, arbetsbord, tvättmaskin). Största möblerna kan behöva skyddas (känner inte till fyttfirmornas principer). Bilen får man framför dörren. Flyttlådor behövs 15 st. Flyttlådorna ska föras och hämtas. Cirka 6 kvadratmeters förråd med saker. Behöver ej packnings eller uppacknings hjälp då alla sakerna packas i förväg. Höghus till radhus.
Kunden fick sitt första erbjudanden inom 36 minuter » Jämför din flytt här
Flytt från 105 m², radhus
Behöver hjälp med att flytta saker från huset, speciellt behövs hjälp med de större möblerna. Dessa är soffa, tvättmaskin, två större byråer, dubbelsäng, sex personers matbord och stolar. En bärare har vi hemifrån. Vi behöver inte packningshjälp eller flyttlådor, enbart en stor flyttbil och bärhjälp. Det beror såklart på storleken på bilen men det kan vara att ett lass räcker då vi inte hamstrar på saker. Bilen får man kört ett par meter från ytterdörren men i det nya huset finns det en del trappor. Radhus till radhus.
Kunden fick 3 erbjudanden » Jämför din flytt här
Flytt från 300 m², villa
Flytt från: hus med tre våningar, finns trappor och mellanvåningar. Inget piano. Vitvaror: tvättmaskin och torktumlare. Svåraste möblerna är dubbelsängen som befinner sig på våning 3 och sänken på våning 2. Flyttbilen får man inte kört framför dörren, kort sträcka att bära. Vi försöker själv transportera så mycket som möjligt av de mindre sakerna såsom böcker, kläder och kärl. Det vi främst behöver hjälp med är möblerna. Vart flyttar vi: till ett hus med två våningar, det finns utrymme på terrassen som hjälper att tillfälligt förvara saker. Vi behöver chaufför och bärare. Från eget håll finns det två män. Vi behöver en ordentlig mängd flyttlådor av plast, skulle de finnas av dem redan i början på nästa månad och till vilket pris? Villa till villa.
Kunden fick 5 erbjudanden » Jämför din flytt här
Flytt från 25 m², ett rum, höghus
Jag hjälper själv till att bära i flytten men behöver iallafall en till bärare. Det kan vara att jag behöver flyttlådor och packningsmaterial, jag behöver även hjälp med att ta isär skåp och min säng samt packning av dem. Ett klädskåp kan kanske rymmas med utan att man tar isär det men det andra måste man ta isär. Säng och skrivbord måste tas isär. Tvättmaskinen är tung. Flyttbilen kan man köra framför höghuset. 2 förråd i huset och ett 1.5m2 extra förråd hos Pelican Storage, alla nästan fulla. Höghus till höghus.
Kunden fick sitt första erbjudanden inom 14 minuter » Jämför din flytt här

Jämför din flytt och gör flytten trevlig!