Flytta är trevligt

Flytta kan medföra många frågor. Funderar du på något gällande flytten och dess organisering? Vad ska man göra och när? Att flytta kan vara stressigt men om man planerar rätt så kan det vara riktigt trevligt.

Från Flyttjakt hittar du all information som lönar sig att ta hänsyn till när flytten blir aktuell. Från tjänsten hittar du förutom tips, guider och en flytt-checklista också flyttfirmor som erbjuder sina tjänster runtom i Sverige. Begär offerter från flyttfirmor antingen för din bohagsflytt eller företagsflytt. Du kan även läsa flyttfirmornas omdömen.

Börja din flytt genom att skicka en offertförfrågan


Image

Flytten lyckas med dessa tips

För att lyckas med din flytt och göra din flytt trevlig istället för stressig, har vi samlat ihop lättlästa guider och minneslistor. Läs dessa artiklar och lyckas med din flytt.

Flyttlådor

Hyra plastlådor eller köpa kartonglådor från affären? Läs våra jämförelser och skaffa dem som passar dig.
Läs mer om flyttlådor »

Checklista flytt

Flytta är tidskrävande och det finns mycket att komma ihåg. Vi har sammanställt en tydlig checklista för dig.
Läs checklistan »

Förråd

Det kan finnas behov för tillfälligt förråd vid en flytt. Vi har gjort en lista på förråd i Sverige.
Hitta ditt närmaste förråd »

Läs omdömen

Hur har våra kunder lyckats med sina flyttar? Läs deras recensioner, åsikter och erfarenheter.
Läs flyttfirmornas omdömen »

Tips och guider

Behöver du tips inför flytten? I våra flyttguider går vi igenom allt som en flytt för med sig och lite till.
Läs våra flyttguider »

Flyttstädning

Hur städar man den gamla och nya bostaden vid en flytt? Läs våra gör-det-själv tips eller boka en städfirma.
Läs mer om flyttstädning »

RUT-avdrag för flytt

Spara pengar genom att utnyttja rutavdrag på flyttjänster. Vem kan få det, hur och vad innebär det?
Läs mer om rutavdrag »

Flyttanmälan

Flyttanmälan görs till Skatteverket. Vi har listat upp till vilka andra ställen man ska meddela om sin nya adress.
Läs mer om flyttanmälan »


Flytta med en pålitlig flyttfirma

När du skickar en offertförfrågan via Flyttjakt får du också tillgång till recensioner på flyttfirmor. Det är enklare att hitta en passande flyttfirma med hjälp av recensioner, vilket sedan gör flytten trevligare. Det är gratis och riskfritt att använda tjänsten.

Hitta den bästa flyttfirman genom att lämna en offertförfrågan

Senast jämförda flyttar

Från flytt berättelserna har vi tagit bort personlig information som adresser, namn och tidpunkt för flytten. Tanken med dessa flyttberättelser är att ge exempel på hur andra användare av tjänsten har jämfört sin flytt.

Flytt från 64 m², tre rum, höghus
Frågar efter erbjudanden för en flytt för min Mamma. Vi har inte egna bärare och behöver därför mest hjälp med bärandet. Min Mamma bor i en tvårummare i andra våningen men flyttar till nästan grannhuset, och nya bostaden ligger på nedre våningen. Packningsmaterial skulle gärna få komma via flyttfirman. Väntar på era erbjudanden. Höghus till höghus.
Kunden fick 3 erbjudanden » Jämför din flytt här
Flytt från 57 m², två rum, höghus
Två personer flyttar från en höghuslägenhet till en villa. På båda ställena går det att köra flyttbilen fram till dörren. Två bärare, vi som flyttar kommer vara med som bärhjälp men vi behöver ett pris estimat för ett par till flyttarbetare som kan vara med och bära och ta hand om transporten. Vi tar hand om att packa och skydda lösa föremål i egna lådor. Vi tar isär de större möblerna (soffa, bokhylla, säng). Tvättmaskinen är den enda större hushållsmaskinen. Inget behov för packningshjälp. Lägenheten som flyttas ut från ligger på tredje våningen, men första våningen är på marken vilket betyder att det är endast två våningar att gå upp för trappor. På marknivå finns ett litet förråd som ska tömmas. Det skulle vara trevligt att få ett erbjudande med förrådet och utan det. Föremål som lätt går sönder och är värdefulla transporterar vi själv. Höghus till villa.
Kunden fick 5 erbjudanden » Jämför din flytt här
Flytt från 64 m², tre rum, höghus
Frågar efter erbjudanden för en flytt för min Mamma. Vi har inte egna bärare och behöver därför mest hjälp med bärandet. Min Mamma bor i en tvårummare i andra våningen men flyttar till nästan grannhuset, och nya bostaden ligger på nedre våningen. Packningsmaterial skulle gärna få komma via flyttfirman. Väntar på era erbjudanden. Höghus till höghus.
Kunden fick 3 erbjudanden » Jämför din flytt här
Flytt från 300 m², villa
Flytt från: hus med tre våningar, finns trappor och mellanvåningar. Inget piano. Vitvaror: tvättmaskin och torktumlare. Svåraste möblerna är dubbelsängen som befinner sig på våning 3 och sänken på våning 2. Flyttbilen får man inte kört framför dörren, kort sträcka att bära. Vi försöker själv transportera så mycket som möjligt av de mindre sakerna såsom böcker, kläder och kärl. Det vi främst behöver hjälp med är möblerna. Vart flyttar vi: till ett hus med två våningar, det finns utrymme på terrassen som hjälper att tillfälligt förvara saker. Vi behöver chaufför och bärare. Från eget håll finns det två män. Vi behöver en ordentlig mängd flyttlådor av plast, skulle de finnas av dem redan i början på nästa månad och till vilket pris? Villa till villa.
Kunden fick 5 erbjudanden » Jämför din flytt här

Begär offerter från flyttfirmor och gör flytten trevlig!