Har du en tillfällig flytt påkommande? Läs då detta

En tillfällig flytt är något helt annat än att flytta permanent. Till näst går jag igenom vad en tillfällig flytt betyder och vad den som flyttar tillfälligt ska ha i åtanke. 

Det finns olika skäl till varför man måste flytta tillfälligt såsom pågrund av renoveringar, ändringar i jobb-eller studier eller att man skiljt sig. Det som är gemensamt för dessa är behovet för tillfällig flytt, fortsätt därmed att läsa för tips.

Vad är en tillfällig flytt?

Hur skiljer sig en tillfällig flytt och en permanent flytt? Vid en tillfällig flytt behöver inte din folkbokföring nödvändigtvis ändras och att du kan hålla kvar din hemadress. Detta gäller ifall du flyttar tillfälligt till en ny adress för högst ett år och planerar flytta tillbaka till din gamla adress så behöver du inte göra en flyttanmälan. Men ifall du flyttar till en tillfällig adress för att sedan flytta till en ny adress så behöver du folkbokföra dig till ditt tillfälliga boende fastän du bor där endast en kort tid. 

Om du bor längre än ett år på en ny plats så hör det inte längre till tillfällig flytt och du måste ändra din folkbokföringsadress, göra flyttanmälan.

Är det en tillfällig flytt ifall jag flyttar flera gånger inom kort tid?

Märk att en kortvarig flytt är inte samma sak som en tillfällig flytt. Vid en tillfällig flytt så flyttar du till en bostad för en viss tid för att sedan flytta tillbaka till den bostaden du bodde i tidigare. Kortvarig flytt är när du flyttar till en bostad för en kort tid för att sedan flytta vidare till en annan ny bostad.

Varför är en flyttfirma till stor hjälp vid tillfällig flytt?

Istället för att lägga tid och ork på att själv försöka skaffa trailer eller flyttbil och bärhjälp så kan du låta professionella ta hand om detta. Bästa servicen får du från pålitliga flyttfirmor som hjälper dig med det du behöver. Ibland kan det finnas behov för användning av ett tillfälligt lager, kolla in lager nära dig.

Behöver du hjälp för att flytta en viss möbel eller allt från en hel lägenhet? Lämna in en offertförfrågan via Flyttjakt.nu. Genom att fylla i en blankett når du ut till flera flyttfirmor och erbjudanden kommer direkt till din e-post.

Lämna en offertförfrågan här »

Ändra postadressen tillfälligt

I och med din tillfälliga flytt behöver du inte göra flyttanmälan och din adress ändras inte. För att få posten till din tillfälliga bostad och adress kan du göra en tillfällig adressändring via Adressändring.se. Där kan du välja att få tillfällig eftersändning av din post till din tillfälliga adress från 14 dagar upp till 6 månader. Efter den valda tiden kommer posten sedan återgå till den permanenta adressen.

Jämför flyttfirmor och spara upp till 40 %

Det är känt att det finns stora skillnader i pris mellan flyttfirmor. Därför rekommenderas det att alltid jämföra flyttfirmor för att både nivån på service och pris kan variera mycket.

Du hittar de mest pålitliga flyttfirmorna via Flyttjakt.nu genom att lämna en offertförfrågan:

Jämför din flytt

Du får i genomsnitt 6 stycken erbjudanden direkt till din e-post.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips