Har du en tillfällig flytt på kommande? Läs då detta

En tillfällig flytt är något helt annat än att flytta permanent. Att flytta till en tillfällig bostad kan bli aktuellt vid en renovering, på grund av jobb eller studier eller vid en skilsmässa. Till näst går jag igenom vad en tillfällig flytt betyder och vad den som flyttar tillfälligt ska ha i åtanke!

Vad är en tillfällig flytt? När gör man en tillfällig folkbokföring?

Hur skiljer sig en tillfällig flytt från en permanent flytt och kan man ha en tillfällig adress? Vid en tillfällig flytt behöver inte din folkbokföring nödvändigtvis ändras och du kan hålla kvar din hemadress. Detta gäller ifall du flyttar tillfälligt till en ny adress för högst ett år och planerar flytta tillbaka till din gamla adress. Då behöver du inte göra en tillfällig folkbokföring, alltså en flyttanmälan. Men ifall du flyttar till en tillfällig adress och bor där längre än ett år måste du göra en flyttanmälan till Skatteverket, på samma sätt som om du skulle flytta permanent. Då räknas det inte längre som en tillfällig flytt.

Är det en tillfällig flytt ifall jag flyttar flera gånger inom kort tid?

Märk att en kortvarig flytt är inte samma sak som en tillfällig flytt. Vid en tillfällig flytt flyttar du till en bostad för en viss tid för att sedan flytta tillbaka till den bostad du bodde i tidigare. Kortvarig flytt innebär att du flyttar till en bostad för en kort tid för att sedan flytta vidare till en annan ny bostad.

Jobbigt att planera flytten? Vår flyttplanerare hjälper dig

Tillfällig adressändring

I och med din tillfälliga flytt behöver du nödvändigtvis inte göra en flyttanmälan och din adress ändras inte. För att få posten till din tillfälliga bostad och adress kan du göra en tillfällig adressändring via Adressändring. Hur länge kan man ha en tillfällig adressändring? Du välja att få tillfällig eftersändning av din post till din tillfälliga adress från 14 dagar upp till 6 månader. Efter den valda tiden kommer posten sedan att återgå till den permanenta adressen.

Vad kostar en tillfällig adressändring? Är du under 26 eller studerande är startavgiften 80 kr, priset per vecka 40 kr och maxpriset för sex månader 399 kr. För övriga är startavgiften 160 kr, priset per vecka 80 kr och maxpriset för sex månader 798 kr. Kolla in prislistan för mer information på Adressändring

Varför är en flyttfirma till stor hjälp vid flytt till tillfälligt boende?

Även en tillfällig flytt kan vara jobbig om du utför den helt själv. Vore det inte skönt om du inte behövde lägga tid och ork på att skaffa släp, flyttbil och bärhjälp? Det finns gott om flyttfirmor som ställer upp på små som stora flyttuppdrag. Då du flyttar tillfälligt är du kanske även i behov av att magasinera dina saker i förråd? Kolla in vår karta över förråd runt om i landet för att se var ditt närmaste förråd ligger. Även flyttfirmor kan magasinera dina saker.

Begär offerter från flyttfirmor »

Flyttjakt hjälper dig hitta en flyttfirma som flyttar dig till en tillfällig adress

Behöver du hjälp med att flytta en viss möbel eller ett helt bohag? Det är välkänt att det finns stora skillnader i pris mellan flyttfirmor. Därför rekommenderas det att alltid jämföra flyttfirmor för att både nivån på service och pris kan variera mycket. Vi på Flyttjakt hjälper dig gratis att jämföra flyttfimor. Lämna en offertförfrågan via oss så ser vi till att den når ut till flera flyttfirmor runt om i landet. Du får offerterna direkt till din e-post och kan i lugn och ro jämföra dem samt flyttfirmornas omdömen. Du får i genomsnitt 6 stycken offerter.

Lämna en offertförfrågan redan idag »

Jobbigt att planera flytten? Vår flyttplanerare hjälper dig

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips