Flytta flygel tryggt och smidigt


Pålitlig flytt

Recensioner av flyttfirmor

Ska du flytta din flygel? Det är inte en lätt uppgift att utföra eftersom en flygel väger väldigt mycket och är inte smidig att bära. Det är även mycket som måste planeras in i minsta detalj innan man transporterar en flygel. För att undvika ryggskador och repor på flygeln lönar det sig att se över alternativet att anlita professionella för flygeltransporten.


Hur flyttar man en flygel? Kan man flytta en flygel själv?

Visst är det möjligt att flytta en flygel själv, men lätt är det inte. En flygel väger mellan 250-500 kg och är inte lätt att bära. Före ni börjar bära måste ni ha en klar plan över hur flygeltransporten kommer att gå till. Se till att det inte finns saker i vägen för varken flygeln eller bärhjälpen. Kontrollera även att flygeln ryms igenom dörröppningar och planera vilken väg ni bär ut flygeln. För att bära en flygel kan det behövas minst fyra starka personer och någon som dirigerar vart ni ska gå. För att inte skada ryggen är det viktigt att ära ergonomiskt och eventuellt ta hjälp av bärselar för en stadigare och säkrare transport. Väl framme vid flyttbilen ska flygeln lastas på och spännas fast så att den inte rör sig under flytten. Sedan upprepas samma process igen då det är dags att bära flygel till den nya bostaden.

Det är mycket som kan gå fel under denna process och därför rekommenderar vi inte att flytta en flygen själva. En skada på flygeln kan kosta mer än att anlita flytthjälp.

flygel

Flygeltransport med flyttfirma

Förutom styrka krävs det även kunskap för att flytta en flygel. Det är en teknikgren som inte alla klarar av. Flyttfirmor kan flytta en flygel med färre personer än om man skulle göra det själv eftersom de vet vad de håller på med och har hjälp av rätt utrustning. Innan de bär flygeln ser de till att skydda den ordentligt. Om inte kunden har skyddsutrustning för flygel erbjuder flyttfirman egen skyddsutrustning.

En flyttfirma vet hur stor flyttbil som krävs för att flygeln ska få plats. De vet även hur man säkrar flygeln inne i flyttbilen så att den står stadigt hela vägen fram till det nya boendet. Då du anställer en flyttfirma för flytt av flygeln behöver du alltså inte oroa dig över något.

Lämna en gratis offertförfrågan för flytt av flygel

Hur förbereder jag mig för flytt av flygel?

För att flygeltransporten ska ske så smidigt som möjligt är det bra om du förbereder några saker innan flyttarbetarna anländer. Kom i förväg överens om ifall du själv ska skydda flygeln eller om det är på flyttfirmans ansvar. En del material och tyg kan göra det svårare att flytta flygeln så se till att du använder dig av rätt material. På flyttdagen är det viktigt att det inte finns lösa föremål i vägen och att alla gångvägar är fria. Ifall flygeln bärs mellan våningar ska du förbereda trappuppgången med att ta bort tavlor och lampor före flyttarbetarna kommer. Det är viktigt att det går att att bära flygeln säkert och att inget kommer i vägen.

Pris på flygeltransport

Hur mycket kostar det att flytta en flygel? Detta beror på hur stor flygel det är, hur långt flygeln ska flyttas och om den måste bäras i trappor. Staden man flyttar från samt flyttfirman man anlitar inverkar också i priset. Om du snabbt vill ha en uppskattning på priset av din flygeltransport kan du använda dig av vår flytträknare. Du får ett uppskattat pris på två minuter.

För ett exakt pris lönar det sig att begära om offerter från flyttfirmor. Tänk på att beskriva flygelflytten så noggrannt som möjligt för att flyttfirman ska kunna ge dig en omfattande offert. I och med att flyttfirmor kan erbjuda olika tjänster och pris lönar det sig att jämföra olika. Detta gör du enkelt via Flyttjakt. Genom att lämna en offertförfrågan via kan flyttfirmor från hela Sverige se din offertförfrågan och skicka en offert till dig. Sedan är det upp till dig att välja den offert som bäst motsvarar dina behov. Detta är gratis och du binder dig inte till något.

 Lämna en offertförfrågan här!

Hitta den bästa flyttfirman

Jämför olika alternativ för att hitta de bästa flyttfirmorna i Etusivu. Via Flyttjakt kan du förutom att jämföra offerter även läsa flyttfirmornas omdömen. Omdömen ger dig en bra bild över tidigare kunders erfarenheter med flyttfirman, och kan hjälpa dig att fatta ett beslut om du velar mellan två flyttfirmor. Anlita en bra flyttfirma för att flytta tryggt och smidigt!

Snabbt och professionellt arbete och trevlig personal

Allt gick som planerat och enligt tidtabell. Alla frågor fick man svar på väldigt fort.

Aldrig förut har jag varit med om en så snabb och problemfri flytt. Killarna var snabba och effektiva, jobbet gjordes snyggt och ingenting gick sönder. Därtill var killarna trevliga också. Kan varmt rekommendera detta företag!

Flytta din flygel tryggt med hjälp av en flyttfirma