Flyttpaket för din flytt – våra bästa tips

Ska du flytta med flyttfirma men undrar vilket flyttpaket du ska välja? Då har du kommit rätt! Jag går igenom allt du behöver veta om flyttpaket, vilka det finns, vad de innehåller samt vad du ska tänka på för att hitta ett som passar din flytt. Fortsätt läsa!

Vad är ett flyttpaket?

Det kan vara svårt att bestämma sig för eller veta vilka tjänster man ska anlita av en flyttfirma. De har ofta ett stort utbud av flyttjänster och för att underlätta för sina kunder lägger en del flyttfirmor ihop så kallade flyttpaket. Dessa flyttpaket skiljer sig från varandra enligt hur många tjänster de innehåller. Även om en flyttfirma har färdiga flyttpaket man kan köpa, är det såklart möjligt att även köpa enstaka tjänster.

flyttpaket

Vilka flyttpaket finns det och vad innehåller de?

Det vanliga är att en flyttfirma erbjuder mellan tre och fyra olika flyttpaket. Dessa går vanligen i storleksordning från litet till stort. Vad dessa flyttpaket heter är olika från flyttfirma till flyttfirma. En del namnger dem som small, medium, large och xl, andra som normalflytt, storflytt och VIP flytt. Det finns även skilda upplägg för bohagsflyttar och företagsflyttar. Priset för en företagsflytt brukar i regel vara dyrare.

Ofta brukar det minsta flyttpaketet innehålla två man, en flyttbil på ca 20 kvm och 2-4 timmar arbetstid. För varje flyttpaket fram tills det största inkluderas fler tjänster, längre arbetstid, fler flyttgubbar och en större eller en till flyttbil. Det mest omfattande flyttpaketet kan innefatta en heltäckande service som täcker allt från packningen, transporten och uppackningen till magasineringen och flyttstädningen.

Vilket paket passar mig?

Då du ska välja ett flyttpaket för din flytt ska du tänka på vad du behöver hjälp med. Har du möjlighet att packa bohaget själv samt flyttstäda behöver du nödvändigtvis inte köpa det mest omfattande flyttpaketet. Har du däremot väldigt ont om tid och ska flytta långt bort, är det kanske den bästa lösningen för din situation. Flyttfirmor är väldigt flexibla och de hjälper säkerligen med att hitta ett paket som lämpar sig för just din flytt. Med tanke på flyttbilen vet de utav erfarenhet vilket upplägg som passar olika stora bohag. Det kan vara svårt att själv uppskatta hur mycket saker som ryms i en flyttbil. För att få en bättre uppfattning över detta rekommenderar jag att du läser vår artikel om flyttbilar.

Jämför flyttfirmor för att hitta en som erbjuder ett flyttpaket du vill ha!

Vad kostar flyttpaket? Priset beror såklart på vilket du väljer och vilken flyttfirma du anlitar. Startpriset kan skilja med nästan 3000 kr vilket gör att det verkligen lönar sig att jämföra olika flyttfirmor. Det är tidskrävande att söka fram olika flyttfirmors erbjudanden. För att komma enklare undan kan du använda dig utav Flyttjakts jämförelsetjänst. Genom att lämna en offertförfrågan via oss når du ut till flyttfirmor i hela Sverige. Offerterna du får är lätta att jämföra och förutom dessa kan du även jämföra flyttfirmornas omdömen som du får tillgång till. Alltid lönar det sig inte att stirra blint på priset, tidigare kunders omdömen och betyg kan vara avgörande. Det är gratis att använda tjänsten och du måste inte välja en utav offerterna som skickas till dig. 

Lämna din offertförfrågan redan idag!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips