Paket för bekvämare flytt- vad innehåller den?

Du kanske känner till känslan av förtvivlan direkt när du flyttat in i en ny bostad och lägenheten är i kaos, som efter ett bombnedslag. Hur ska man kunna hitta något från högarna med saker? Var är toalettpappret? Hur är det med kaffe och kaffefilter? Vardagen blir krånglig då man inte kan hitta något. 

Vad ska man göra så att kvällen efter flytten och morgonen därpå blir så bekväm och trevlig som möjlig? Det räcker att du gör en grej och det ska jag berätta om för dig nu.

Du ska packa ihop ett paket för bekvämare flytt. Det tar dig bara 10 minuter och genom att göra detta sparar du dig själv en hel del nerver och tid i din nya bostad.

Alltså vad är ett flyttpaket?

När du flyttat in i din nya bostad är troligen tanken att du ska börja gå igenom alla flyttsaker och ordna dem. För att göra detta så smärtfritt som möjligt kräver det att du fått sova bra kvällen innan, haft möjlighet att dricka morgonkaffe/te och haft tillgång till tandborste och toalettpapper. Det är helt vanliga saker men i dessa förhållanden är det rena lyxen. 

Här kommer alltså bekvämare flytt paketet in i bilden. När du flyttat in i ditt nya hem och ser ditt speciella paket du förberett just för denna stund kommer du känna gnistan av hopp och se ljuset i slutet på tunneln. Detta paket innehåller de viktigaste sakerna som du behöver och de ser till att du inte tappar förståndet efter flytten. Använd inte energi och tid på att försöka hitta till exempel hygienprodukter bland resten av flyttsakerna utan packa dem i ett skilt paket för en bekvämare flytt.

Låt oss gå igenom vad paketet ska innehålla härnäst.

Låter bra! Vad innehåller ett bekvämare flytt paket?

Packa in i lådan för bekvämare flytt:

 • En rulle toalettpapper
 • En rulle hushållspapper
 • Sax
 • Tandborste och tandkräm
 • Handduk
 • Handtvål
 • Kaffe och kaffefilter
 • Telefonladdare
 • Dagliga mediciner, plåster
 • Några sopsäckar
 • Ett set sängkläder

Kom ihåg att detta flyttpaket kommer inte ge dig någon glädje alls ifall du inte hittar det bland kaoset av saker. Så använd helst en genomskinlig låda med lock så du enkelt kan lokalisera den. 

Ifall du inte har en genomskinlig låda så kan du använda vilken som helst låda, men märk den tydligt till exempel med färggrant packningstejp.

Annat viktigt att komma ihåg

Det finns mycket att göra och komma ihåg när det gäller att flytta. För mera information, kolla in våra råd och tips samt kom ihåg att ladda ner och skriva ut den omfattande flyttarens checklista.

Ifall du funderar på att hyra en flyttbil eller anlita en flyttfirma så rekommenderar jag att du skickar en offertförfrågan som du når ut till alla flyttfirmor på en och samma gång, gör detta smidigt redan idag.

Gå till offertförfrågan här: Flyttjakt.nu:s offertförfrågan som är lätt att fylla i.

Sist men inte minst så önskar jag dig en trevlig flytt!

Vilma från Flyttjakt.nu-teamet

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips