Flyttersättning – kan jag få ersättning?

Ska du byta arbetsort och funderar om du kan få ersättning för detta? Det kan hända att det är aktuellt för flyttningsersättning. 

Flyttersättning från arbetsgivare

Om du flyttar till en annan ort på grund av arbete så kan det finnas möjlighet till flyttersättning. Vissa arbetsgivare betalar ersättning för utgifter i samband med flytt. Ersättningen för flytt utgifter är skattefri och fungerar som ersättning för utgifter för packning, transport och uppackning av ägodelar. Det kan vara att dina och dina familjemedlemmars resekostnader också ersätts. 

Utgifter som inte räknas är utgifter för dubbel bosättning och hemresor. Därtill innefattar flyttersättning inte heller förlust vid försäljning av bostad. Flyttersättning är skattepliktig om flytten beror på privata skäl. 

Du kan läsa vidare om ämnet på Skatteverkets-sidor. Fråga även din arbetsgivare angående flyttersättning.

Hur får man flyttersättning?

Det finns möjlighet att få flyttningsersättning om byte av arbetsort sker utan egen önskan eller för att du övergår till en organisatoriskt högre anställning hos arbetsgivaren eller inom myndighetsområdet. Du kan också få ersättning för flytt ifall arbetsgivaren anser att det finns särskilda skäl att betala flyttersättning.

Hitta en flyttfirma för din flytt

Bästa sättet att ordna flytten är att använda en flyttfirma. Flytta både bekvämt och smidigt med hjälp av en en professionell flyttjänst.

Lämna en gratis offertförfrågan via Flyttjakt.nu-tjänsten och vi förmedlar den sedan vidare till alla flyttfirmor. Du når alla företag som erbjuder flyttjänster med en enda blankett.

Du får erbjudanden direkt till din e-post och du kan i lugn och ro jämföra dem och bekanta dig med recensioner. Ifall du hittar en flyttfirma som passar dig så kan du fritt komma överens du flytten med flyttfirman. Men du har ingen skyldighet att köpa.

Glöm inte flyttarens checklista som hjälp till din flytt.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips