Flytta till Örebro – tips inför flytten!

familj packar för att flytta till örebro

Ska du flytta till Örebro? Är Örebro en bra stad att bo i? Är det svårt att hitta lägenhet i Örebro? Vad kostar flytthjälp av flyttfirma till Örebro? Det och mycket mer kommer vi att svara på i denna artikel, fortsätt läsa!

Hur är Örebro som stad?

Örebro ligger mitt i Sverige och är landets sjätte största stad med sina 150 000 invånare. I och med stadens centrala läge tar man sig smidigt till närliggande städer som Stockholm och Västerås, samt Karlstad. Örebro är en trevlig stad som passar dig som vill ha en kombination av stadspulsen och lugnet från naturen. Det är även en populär studiestad och därmed bor det många akademiker där. Örebro universitet har ett brett utbud av utbildningar och kurser och lockar därmed studerande från hela Sverige. Är du idrottsintresserad finns det goda möjligheter för dig att hitta en sport som passar dig. Det finns nämligen över 50 föreningar med elitverksamhet inom 35 olika idrotter i Örebro. 

Flytta till Örebro – tips om boende i Örebro

Vilka är de bästa bostadsområdena i Örebro? Är det svårt att hitta lägenhet i Örebro? Vilka bra flyttfirmor finns i Örebro? Nedan har vi samlat våra bästa tips!

Följande guider hjälper dig att förbereda dig inför att flytta till Örebro:

Var ska man bo i Örebro?

Det finns många bra bostadsområden att välja mellan, och oberoende vilket du väljer kommer du att ha nära till både city och natur. Vi kommer nu att gå igenom Örebros stadsdelar så att du lättare ska hitta ett område du gillar.

Norra Örebro

Norra delen av staden erbjuder en naturskön omgivning med fina utkiksplatser och god mat. Hjärmaren som ligger intill sjön Hjälmaren är ett populärt område i norr för dem som gillar aktiviteter som att röra sig i naturen, bada, motionera och åka skridskor. Lundby, Hovsta, Hjärsta, Lillån och Rynninge är andra bra bostadsområden i norr.

Södra Örebro

Södra delen erbjuder landsbyggd samtidigt som staden är nära. Detta område passar bra för barnfamiljer i och med att det finns flera aktiviteter för barn här. Bra bostadsområden i syd är bland annat Adolfsberg och Sörby.

Västra Örebro

Västra delen är ett lugnt område med fin natur och möjlighet till ridsport. Björkhaga är ett barnvänligt område med dagis och skola.

Östra Örebro

Den östra delen passar bra för dig som studerar eftersom Örebro universitet ligger här. Därtill finns det goda möjligheter för att utöva idrott i området. Populära orter i öst är Tybble, Almby och Ladugårdsängen.

Örebro centrum

Centrum erbjuder givetvis det bästa utbudet av restauranger, butiker, nattliv och kultur och är därav väldigt populärt.

Har du koll på din flytt? Få en skräddarsydd flyttplan kostnadsfritt!

par flyttpackar

Hitta bostad i Örebro

Det kan vara svårt att få en lägenhet i Örebro, precis som i alla större städer. Genom att börja leta efter lägenhet i god tid och kolla på flera alternativ, ökar du dina chanser att hitta en bostad som passar just dig. Bland annat följande marknadsplatser för bostäder erbjuder hyresrätter samt bostadsrätter i Örebro.

 • Örebro Bostäder AB
 • Blocket
 • Anslagstavlor på campus för dig som är studerande
 • Samtrygg
 • Hemnet
 • Bostadslistan
 • Bostadszonen
 • K2A
 • Bjurfors
 • Mäklarhuset
 • Neobo
 • Botrygg

Hyrespriser i Örebro

Enligt Hyresrättsföreningen gäller följande uppgifter för medelhyran i Örebro (2022):

 • Månadshyra per kvm: 103 kr
 • Månadshyra per 70 kvm: 7 233 kr
 • Riksgenomsnitt per 70 kvm: 7 222 kr

Bostadspriser i Örebro

Vill du köpa en bostad i Örebro? Bostadspriserna varierar beroende på bland annat bostadens storlek, läge, skick och ålder. Enligt Mäklarstatistik gäller följande genomsnittspriser (11/2023):

 • Bostadsrätter överlag: 26 618 kr/kvm
 • Villor överlag: 27 989 kr/kvm
 • Fritidshus överlag: 19  008 kr/kvm

Behöver du professionell flytthjälp för flytten till Örebro?

flyttgubbe vid flyttbil

Det finns många flyttfirmor i Örebro med omnejd, och ännu fler runtom i Sverige som utför flyttar till och från Örebro. Hur ska man då veta vilken flyttfirma man ska vända sig till? Lättast kommer du undan genom att lämna en offertförfrågan via Flyttjakt. Du kommer sedan få skräddarsydda offerter från flyttfirmor, direkt till din e-post. Jämför dessa i lugn och ro, kontakta flyttfirman vid behov, läs deras omdömen och välj sedan den flyttfirman som passar dig bäst. 

Att flytta behöver inte vara jobbigt, låt Flyttjakt hjälpa dig. Lämna en gratis offertförfrågan redan idag för att se vilka flyttfirmor som vill hjälpa dig med flytten!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips