Vad kostar en flytt?

Att flytta kan vara utmattande och medför dessutom alltid en del kostnader. Du kanske måste ta en extra dag ledigt från jobbet eller hyra en flyttbil? Vad kostar en flytt egentligen och går det att komma förmånligt undan? Genom att göra så mycket du kan själv, planera och jämföra flyttfirmor kommer du billigare undan. Läs nedanför Flyttjakts bästa tips om hur du påverkar priset på din flytt.

Vad en flytt kostar beror på dina behov

Vad det kostar att flytta beror såklart på hur stort behov av flytthjälp du har. Det som även påverkar priset på flytten är vilken flyttfirma du väljer eller ifall du själv flyttar ditt bohag. I så fall behöver du möjligen hyra flyttbil och ha egen flytthjälp? Vissa saker går inte att påverka, som till exemepel storleken på bohaget och körsträckan. Det finns dock andra saker man kan påverka för att få en billigare flytt.

Med följande saker kan du sänka kostnaden på din flytt:

  • Skaffa egna flyttlådor! Bananlådor får man bland annat gratis från de flesta matbutiker. Om du vill ha stadigare flyttlådor är flyttkartonger eller flyttlådor av plast att rekommendera. Kanske du har egna från tidigare eller kan låna från en vän? Glöm inte bort att du även kan packa saker som böcker, mjuka saker och dylikt i dina väskor. En resväska fungerar perfekt som komplement till en flyttlåda. Packa smart!
  • Packa bohaget själv och montera ner alla möbler.
  • Köra själv det flyttlass du klarar av att bära (exempelvis flyttlådor och annat liknande). Då kan flyttfirman endast hjälpa med de stora tunga möblerna som inte får plats i en vanlig bil.
  • Ha egen bärhjälp och flytthjälp. Det lönar sig alltid att fråga kompisar, familj eller bekanta ifall de kan hjälpa dig med din flytt. Då behöver du inte många bärare från flyttfirman. Kom bara ihåg att även bjuda på lite dryck och något smått att äta åt din bärhjälp, så att de orkar hela dagen.
  • Om du har tillgång till bil rekommenderar vi att du redan när du får nycklarna till den nya bostaden börjar föra mindre saker till den.
  • Om du flyttar själv och hyr en flyttbil ska du kontrollera att den är tillräckligt stor så att du inte måste köra flera rundor. Det skulle kosta dig både tid och pengar.

Vad kostar det att flytta om man får avdrag?

Det som är bra med att anlita en professionell flyttfirma är att man har möjlighet till rutavdrag och kan därmed komma billigare undan! Det lönar sig absolut att kolla upp ifall du är berättigad till rutavdrag eftersom det kan täcka upp till 50% av arbetskostnaderna. Du sparar pengar och du behöver inte ansöka om det själv, det är flyttfirman som sköter om den saken. Det lönar sig även att kolla upp om du har rätt till ledighet vid flytt. Detta är olika för alla arbetsplatser och är därför inte en självklarhet.

Vad kostar en flytt med flyttfirma?

De flesta som ska flytta vill troligen boka en billig flyttfirma som har pålitliga och kunniga flyttgubbar. Helst skulle man även i god tid vilja veta vad en flytt kostar så att man kan lägga upp en budget för flytten. Det är flera olika faktorer som påverkar vad din flytt kostar. Alla flyttfirmor kan även erbjuda olika pris vilket gör det värt att be om flera offerter för att kunna jämföra tjänsterna.

Med Flyttjakts flytträknare är det lätt att snabbt få en uppskattning på priset för din flytt. Du kan direkt se vad som påverkar priset på flyttjänsten och hur du kan spara pengar. Flytträknaren tar bland annat i beaktande storleken på den gamla samt nya bostaden, ifall det finns hiss, på vilken våning bostäderna är, hur många flyttlådor du behöver låna, om du har egen bärhjälp och ifall du förvarar en del av ditt bohag i ett förråd.

Om du vill ha ett exakt pris på vad din flytt kostar rekommenderar vi att lämna en offertförfrågan via Flyttjakt. Det är gratis och även om du får flera offerter behöver du inte anlita någon av de flyttfirmorna. Genom vår tjänst är det enkelt att jämföra flera flyttfirmor och läsa deras omdömen som tidigare kunder har gett. Lämna din offertförfrågan idag för att komma igång emd din flytt och se vad den skulle kosta!

Lämna en offertförfrågan!

 Vi önskar dig lycka till med din flyttdag!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips