Behöver du hjälp att flytta möbler? Tips om bärhjälp till flytten!

Ett par bär en matta

Bärhjälp till flytten behöver så gott som alla i någon mån då de ska flytta från en bostad till en annan. Kanske du själv har en flytt på kommande och men saknar någon som kan ställa upp som hjälp med att flytta dina möbler? Ingen fara! I denna artikel kommer vi att gå igenom allt från varifrån du kan hitta bärhjälp, varför det är bra att anlita professionella samt vad bärhjälpen kan förvänta sig av dig.

Behöver du hjälp med att flytta möbler långt?

I många fall hjälper säkert vänner och familj till med att bära möbler och flyttkartonger. Detta är väldigt behändigt ifall man flyttar inom en stad eller till grannorten. Har man däremot en långdistansflytt på kommande kan det bli problematiskt att få med vänner och familj som bärhjälp till den nya adressen. I detta fall är det smidigt att anlita en flyttfirma som hjälper till med att bära sakerna. Familj och vänner kan då hjälpa till med att lasta in alla saker i flyttbilen och sedan sköter flyttfirman om avlastningen vid den nya adressen. På det här sättet optimerar man sina resurser och sparar såväl tid som energi. 

Sportklubbar kan ställa upp som hjälp för att flytta möbler

Att be sportklubbar ställa upp som hjälp för att bära möbler är inte heller en dålig idé. En del sportklubbar samlar in pengar genom att utföra olika arbeten, och genom att ställa upp som bärhjälp skulle både de och du dra nytta av det. Ett lag med hurtiga idrottare kan säkert bära dina flyttlådor till en förmånlig summa.

Det lönar sig att hålla utkik efter bärhjälp till flytten bland annat på olika forum eller anslagstavlor i butiker eller bibliotek. Kanske det finns någon som vill tjäna en extra slant eller brandmän som kan ställa upp?

en man bär flyttlådor

Vad förväntar sig bärhjälpen av mig?

Det är artigt att förbereda sig för bärhjälpens ankomst för att visa tacksamhet och att man värdesätter deras tid. Detta gäller både om du får hjälp av dina vänner och av en flyttfirma. Hur kan man förbereda sig för bärhjälpen kanske du undrar?

Det viktigaste är att man har packat allt klart innan bärhjälpen kommer, för att inte slösa deras tid. Alla saker ska alltså vara redo att bäras ut från dörren. Det uppskattas också ifall man har flyttpackat smart och i bra flyttlådor.

Förutom att det är enkelt att bära flyttlådor så är det också säkert att bära dem. Flyttlådorna håller även tyngre föremål och lasten faller inte ner på tårna. En annan stor fördel med dem är att de är enkla att stapla på varandra, vilket gynnar både bärandet och transporten. En bra förberedd flytt kommer att gynna både dig själv och dina hjälpredor.

Ett par äter pizza

Bära möbler först, äta och fika sen!

Det är fysiskt tungt att bära så se till att erbjuda vatten åt de som hjälper dig att bära möblerna. Om du har fått hjälp av vänner och familj är det trevligt att bjuda dem på något att äta ifall ni har kämpat länge med flytten. Att äta pizza på golvet i den nya lägenheten är en klassiker! Dessutom är det något de flesta gillar och det går enkelt att dela mellan alla. 

Ifall du har anlitat av en flyttfirma ser de såklart till att ta hand om sitt egna vätskeintag. Du behöver inte stressa över hur flyttarbetarna orkar, låt ditt fokus ligga på resten av de saker som behöver göras i samband med flytten.

För att underlätta både processen innan, under, och efter flytten kan du ta hjälp av vår checklista vid flytt.

Så kontaktar du professionell bärhjälp

Ifall du har bestämt dig för att anlita professionell bärhjälp, och eventuellt även annan flytthjälp, rekommenderar vi att du jämför olika flyttfirmor för att hitta den som lämpar sig bäst för dig. Detta gäller oavsett om du behöver hjälp med att bära en tung möbel eller ett helt bohag.

Via Flyttjakt når du ut till flyttfirmor runt om i hela Sverige med endast en offertförfrågan!

Följande steg beskriver processen:

  1. Fyll i en offertförfrågan
  2. Jämför offerterna flyttfirmorna skickar till dig
  3. Bekanta dig med tidigare kunders omdömen
  4. Välj vilken flyttfirma du vill anlita (inte obligatoriskt)

Det är gratis och riskfritt att jämföra flyttfirmor i och med att det inte förbinder dig till något. Du får välja exakt med vad du behöver hjälp med och får skräddarsydda offerter enligt dina behov.

Hitta din bärhjälp via oss!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips