Jämför flyttbil


Pälitlig flytt

Recensioner av flyttfirmor

Flyttbil eller flyttfirma?

Ska du flytta och planerar att hyra en flyttbil? Eller skulle du egentligen vilja ha en så enkel flytt som möjligt? Skulle du i samband med flyttbilen även villa ha en chaufför, erfarna arbetare för att lasta på och av bilen samt som bär alla dina flyttsaker?

Med hjälp från professionella gör du din flytt smidigare och säkrare för dig. Fråga om erbjudanden från flyttfirmor, jämför dem och välj åt dig det alternativ som passar din flytt bäst. Vare sig det är att hyra en skåpbil eller flyttbil, flyttjänst och chaufför, eller en flytt där du ge över dina nycklar och låter flyttfirman fixa allt. Börja med att göra en gratis offertförfrågan här.

Be om erbjudanden för flyttbil + chaufför

Speciellt vid en mindre flytt och med egna hurtiga bärare som kan hjälpa till så sker en flytt smidigt genom att hyra en flyttbil. Du kan även hyra en skåpbil för flytten men se till att du har en kusk eller du kan själv köra den, har bärhjälp och tillräckligt med tid för flytten.

När du hyr en flyttbil så ska du speciellt kolla hur mycket saker det ryms i bilen. Särskilt om du flyttar en längre sträcka är det viktigt att hela flyttlasset ryms på en och samma gång i flyttbilen. Att köra fram och tillbaka långa sträckor är tidskrävande och ineffektivt.

Flyttbilen ska vara tillräckligt stor och det är bra att planera i förväg hur man tänkt packa bilen. Ifall det är möjligt så kan du be om råd från transportbranschens experter eller hyra en chaufför med din flyttbil. I varje fall, till näst går vi igenom väldigt hjälpsamma tips så fortsätt läsa.

Flyttbilar i ett nötskal

Vilken typ av flyttbil ska man använda sig av vid sin flytt? Det beror såklart på hurdan flytt det är frågan om. Men man ska börja med att tänka på att bagageutrymmet på flyttbilen ska vara tillräckligt stort, helst vill man att alla saker ryms på en och samma gång. Nedanför är en uppskattning på flyttbilens kostnad och hur stor bil man behöver för att bagageutrymmet ska vara tillräckligt stort, men även så att du inte hyr i onödan en för stor bil om du har mindre mängd saker.

För längre flyttsträckor rekommenderas att hyra en större flyttbil så att man helt säkert får med flyttlasset på en och samma gång. Använd dig av en flyttfirma för att hitta den rätta flyttbilen för dig. För kortare sträckor kan du vid behov köra flera gånger.

 • 10 m³ skåpbil, från 795 kr

  Är lämplig för flytt från en enrummare eller för flytt av enskilda större möbler

 • 14 m³ stor skåpbil, från 895 kr

  Denna skåpbil passar också för att flytta från en enrummare eller från en tvåa med kort avstånd till nya bostaden

 • 18 m³ lätt lastbil, från 1095 kr

  Flyttbilen är lämplig för att flytta från en tvåa och kräver endast ett B-körkort

 • 30 m³ lastbil, från 1500 kr

  En lastbil är lämplig när man flyttar ut ur en två eller en liten trea, kräver ett C- eller C1 körkort

Priserna är riktgivande för uthyrning (vardagsmorgon, 4/5 timmar, för stor lastbil 30m³ är priset för ett dygn). Innehåller ej bränsle, flyttutrustning eller chaufför.

Jämför flyttbilar med chaufför och flytta bekvämare

Största flyttbilen med ett B-körkort

Vilken är den största flyttbilen som du får köra med ett B-körkort? Med ett B-körkort har du behörighet att köra en personbil eller lätt lastbil vars totalvikt inte överstiger 3 500 kg .

Hur mycket ryms i en stor flyttbil? Bagageutrymmet i den största skåpbilen är ungefär 20 kubikmeter (m³) och dit ryms vanligen sakerna från en tvåa. Fastän du får köra en bil av denna storlek så är det inte alltid smartast. Det kan vara svårt att köra och hantera en större skåpbil utan tidigare erfarenhet och därmed rekommenderar vi i första hand att använda en erfaren kusk i stället.

När man hyr en bil så kan självrisken för olycksfall vara upp till tusentals kronor. Storleken på självrisken beror på bilen och den som hyr ut bilen. I slutändan kan en flyttarbetare eller chaufför vara ett mer kostnadseffektivt (och ett mer stressfritt) alternativ.

Hitta en lämplig bil för din flytt

Jämför flyttbilar

Skåpbilar och andra lämpliga fordon för flytt finns det många alternativ av. Ifall du flyttar själv så fungerar denna sida för att hjälpa dig hitta den rätta flyttbilen. När du använder dig av en flyttfirma så kan du ta de lugnt medan experter inom branschen tar hand om bilen och utrustningen.

Storleken på bilen är ett grundläggande kriterium för valet av bil. Men notera måtten på bagageutrymmet för enskilda större möbler som ska lastas med, exempelvis stora skåp, säng och soffa. Se också till att du har den klass på körkortet som behövs för att få köra det valda fordonet, ifall du inte hyr en chaufför.

Exempel på flyttbilar och deras funktioner

Bagageutrymme
BagageLängdBreddHöjd
Renault Master8 m³2,58 m1,76 m1,70 mB-körkort
Ford Transit9 m³2,70 m1,70 m1,78 mB-körkort
Peugeot Boxer10 m³3,12 m1,85 m1,66 mB-körkort
Nissan NV40015 m³3,73 m1,76 m2,14 mB-körkort
Opel Movano15 m³3,71 m1,76 m2,15 mB-körkort
Volkswagen Crafter17 m³4,70 m1,78 m2,14 mB-körkort
Mercedes-Benz Sprinter17 m³4,70 m1,78 m2,14 mB-körkort
Iveco Daily20 m³4,15 m2,15 m2,10 mB-körkort, bakgavellyft 750 kg
Renault Midlum33 m³6,00 m2,40 m2,30 mC- eller C1-körkort, bakgavellyft

Observera att bagageutrymmet smalnar till vid däcken. Det blir ungefär 40 cm smalare utrymme i bilen med ett par bakdäck, med dubbla bakdäck blir det därtill snäppet smalare.

Alla mått är riktgivande, kolla upp informationen om flyttbilen i samband med uthyrningen. Måtten kan ändra beroende på biltyp och årsmodell.

Bagage, Län × Bre × Höjd (cm)
Renault Master8 m³258×176×170
Ford Transit9 m³270×170×178
Peugeot Boxer10 m³312×185×166
Nissan NV40015 m³373×176×214
Opel Movano15 m³371×176×215
Volkswagen Crafter17 m³470×178×214
Mercedes-Benz Sprinter17 m³470×178×214
Iveco Daily20 m³415×215×210
Renault Midlum33 m³600×240×230

Vilken storlek av flyttbil är rätt för mig?

Mängden saker och flyttavståndet bestämmer storleken på flyttbilen. Ifall avståndet mellan bostäderna inte är långt så behöver inte alla saker nödvändigtvis rymmas på en och samma gång. Då kanske man klarar sig även med en mindre flyttbil. En mindre flyttbil är även förmånligare samt lättare att hantera än en större.

När man uppskattar storleken på flyttbilen man behöver så ska man även ta i beaktande hur stor bil man får uppkört på gården. Det kan vara att man inte ryms att köra fram med en stor lastbil framför bostaden. Så en större lastbil som flyttbil är inte alltid bäst.

Tumregler för storleken på flyttbil

 • Etta: 10 – 17 m³
 • Tvåa: 17 – 30 m³
 • Trea: 20 – 37 m³
 • Större: Lastbil, 37 – 50 m³

Ifall flyttsträckan är lång rekommenderar vi att du inte sparar när det kommer till utrymme i flyttbilen så att du kan flytta allt på en och samma gång.

Använd en flyttfirmas expertis som hjälp vid flytten. De hjälper gärna vid både större som mindre flytt (Be om ett erbjudande)

Checklista för att hyra flyttbil

Är bästa alternativet för dig att hyra en flyttbil? Notera dessa saker så går din flytt smidigare.

 • Kolla upp minimitiden att hyra en flyttbil
 • Kolla upp max kilometrarna som hör till uthyrningen
 • Ta reda på vad din självrisk är och handlingsplan vid olycksfall
 • Det kan vara olika villkor och priser beroende på är det vardag eller helg
 • När du bokar en chaufför så blir det bekvämare för dig då chauffören är ansvarig för bilen

Flytt med en pålitlig flyttfirma

Be om flera erbjudanden från flera flyttfirmor med endast en offertförfrågan. Du får samtidigt se och läsa recensioner om dessa flyttföretag. Utifrån denna information är det enkelt att välja en passlig flyttfirma och flytten blir bekväm. Användningen av tjänsten är gratis, riskfritt och du behöver inte binda dig.


Be erbjudanden av alla flyttfirmor på en gång

Bekanta dig med recensionerna och lita på din flytt

Genom Flyttjakt.nu tjänsten kan du läsa recensioner för att hitta en flyttfirma som passar dig. Lämna en offertförfrågan, få erbjudanden och i samband med dem ser du recensioner och omdömen om flyttfirmorna.

Flexibel, snabb och vänlig

Flytten var helt perfekt, killarna arbetade hårt och tog inga pauser, flyttfirman var pålitlig, rekommenderar 10+

Flytt av hög kvalitet, kan rekommendera! Priset va också väldigt konkurrenskraftigt

Jämför din flytt och hitta en passlig flyttbil!