Flyttbil för din flytt


Pålitlig flytt

Recensioner av flyttfirmor

Flyttbil eller flyttfirma?

Ska du flytta och har planer på att boka flyttbil? Eller skulle du egentligen vilja ha en så enkel flytt som möjligt och låta en flyttfirma ta hand om allt? Skulle du i samband med flyttbilen även villa ha en chaufför, erfarna arbetare för att lasta på och av bilen samt bära alla dina flyttsaker?

Med hjälp av professionella gör du din flytt smidigare och säkrare för dig. Begär offerter från flyttfirmor, jämför dem och välj det alternativ som passar din flytt bäst. Vare sig det är att hyra flyttbil, flytthjälp och chaufför, eller en flytt där du ge över dina nycklar och låter flyttfirman fixa allt. Börja med att begära offerter från flyttfirmor.

Be om offerter för flyttbil + chaufför

Speciellt vid en mindre flytt där du har egen hurtig bärhjälp sker en flytt smidigt genom att hyra en flyttbil. Det finns även flera ställen som hyr skåpbilar för en flytt. Se då till att du själv eller någon annan kan köra skåpbilen samt att du har bärhjälp och tillräckligt med tid för flytten.

När du hyr en flyttbil så ska du noggrannt kolla hur mycket saker det ryms i bilen. Särskilt om du flyttar en längre sträcka är det viktigt att hela flyttlasset ryms på en och samma gång i flyttbilen. Att köra fram och tillbaka långa sträckor är tidskrävande och ineffektivt.

Flyttbilen ska vara tillräckligt stor och det lönar sig att planera i förväg hur man ska packa bilen. Ifall det är möjligt så kan du be om råd från transportbranschens experter eller hyr en chaufför till din flyttbil. Till näst går vi igenom väldigt hjälpsamma tips, fortsätt läsa!

Största flyttbilen med ett B-körkort

Vilken är den största flyttbilen som du får köra med ett B-körkort? Med ett B-körkort har du behörighet att köra en personbil eller lätt lastbil vars totalvikt inte överstiger 3 500 kg .

Hur mycket ryms i en stor flyttbil? Bagageutrymmet i den största skåpbilen är ungefär 20 kubikmeter (m³) och den rymmer vanligen en tvåas bohag. Fastän du får köra en bil av denna storlek så är det inte alltid smart. Det kan vara svårt att köra och hantera en större skåpbil utan tidigare erfarenhet och därmed rekommenderar vi i första hand att anlita en erfaren kusk i stället.

När man hyr en bil så kan självrisken för olycksfall vara upp till tusentals kronor. Storleken på självrisken beror på bilen och den som hyr ut bilen. I slutändan kan en flyttarbetare eller chaufför vara ett mer kostnadseffektivt (och ett mer stressfritt) alternativ.

Hitta en lämplig bil för din flytt

Jämför offerter från flyttfirmor och flytta bekvämare

Hur stor flyttbil behöver jag?

Mängden saker och flyttavståndet bestämmer storleken på flyttbilen. Ifall avståndet mellan bostäderna inte är långt så behöver inte alla saker nödvändigtvis rymmas på en och samma gång. Då kanske man klarar sig även med en mindre flyttbil. En mindre flyttbil är även förmånligare samt lättare att hantera än en större.

När man uppskattar storleken på flyttbilen man behöver så ska man även ta i beaktande hur stor bil man kan köra upp på gården. Det går inte alltid att köra fram med en stor lastbil framför bostaden. En större lastbil som flyttbil är alltså inte alltid det bästa alternativet.

Tumregler för storleken på flyttbil

  • Etta: 10 – 17 m³
  • Tvåa: 17 – 30 m³
  • Trea: 20 – 37 m³
  • Större: Lastbil, 37 – 50 m³

Ifall flyttsträckan är lång rekommenderar vi att du inte sparar när det kommer till utrymmet i flyttbilen. Detta för att säkerställa att allt kan flyttas på en gång.

Använd en flyttfirmas expertis som hjälp vid flytten. De hjälper gärna vid både större som mindre flytt (Begär gratis offerter)

Checklista för att boka flyttbil

Är bästa alternativet för dig att hyra en flyttbil? Notera följande saker så går din flytt smidigare.

  • Kolla upp minimitiden att hyra en flyttbil
  • Kolla upp max kilometrarna som hör till uthyrningen
  • Ta reda på vad din självrisk är och vad för handlingsplan du har vid olycksfall
  • Det kan vara olika villkor och priser beroende på är det vardag eller helg
  • När du bokar en chaufför så blir det bekvämare för dig då chauffören är ansvarig för bilen

Flytt med en pålitlig flyttfirma

Be om offerter från flera flyttfirmor med endast en offertförfrågan. Förutom att gratis jämföra flyttfirmors offerter via Flyttjakt kan du också läsa tidigare kunders omdömen. Genom att anlita en flyttfirma med bra omdömen kan du känna dig trygg med att lämna över dina saker i deras händer. Efter att du har flyttat kan du lämna ett omdöme för att hjälpa andra i sitt val.


Be erbjudanden av alla flyttfirmor på en gång

Hitta den bästa flyttfirman

Jämför olika alternativ för att hitta de bästa flyttfirmorna i Etusivu. Via Flyttjakt kan du förutom att jämföra offerter även läsa flyttfirmornas omdömen. Omdömen ger dig en bra bild över tidigare kunders erfarenheter med flyttfirman, och kan hjälpa dig att fatta ett beslut om du velar mellan två flyttfirmor. Anlita en bra flyttfirma för att flytta tryggt och smidigt!

Hurtiga och roliga flyttarbetare. Kom i tid på plats och flytten varade enligt den beräknade tiden. De önskade även lycka till med det nya hemmet 🙂

Snabbt och professionellt arbete och trevlig personal

De hade noggrant läst igenom min offertförfrågan och gjorde ett passligt erbjudande. Själva flytten och leverans av flyttlådorna var precis vad vi hade kommit överens om. Därtill var arbetarna trevliga och artiga.

Begär offerter från flyttfirmor och hitta en passlig flyttbil!