Flytta till nyproduktion

Ett par flyttar till nyproduktion

Ska du flytta till nyproduktion? Läs mer om vilka saker det lönar sig att ta i beaktande då du flyttar in i en bostad som precis har blivit klar. I slutet hittar du en guide på hur du flyttar smidigt tillsammans med en flyttfirma.

Att tänka på då du ska flytta till ny lägenhet

Vill du slippa oroa dig över eventuella renoveringar som är på kommande, slitna ytor eller andra spår av tidigare hyresgäster, är nog en helt ny lägenhet något för dig. I en nyproduktion är du den första som flyttar in och det finns inga spår av andra i boendet. Du får även vara med och välja vilka material som ska användas t.ex. i kök och badrum. Skönt att flytta in i ett helt nytt och fräscht hem!

Tid och tålamod är något varje person som flyttar behöver. Speciellt om du flyttar in i en nyproduktion som tillhör ett större husbolag är det viktigt att reservera mycket tid till flytten och tänka på att ha gott tålamod.

Några tips till dig som flyttar in i en nybyggd bostad:

  • Om du flyttar in i ett nybyggt rad- eller höghus, lönar det sig att ha i åtanke att det kan vara kö och trångt på bostadsområdets parkering, gård, hiss och trappuppgångar eftersom nycklarna ofta ges ut till alla samma dag. Reservera lite extra tid för att beundra ditt nya boende samt till själva flytten.

  • Får man flytta in innan slutbesiktningen? Nej, slutbesiktningen görs vanligen två veckor innan inflyttning. Man går då igenom att allt är som det ska och att bostaden uppfyller sina kriterier. Det lönar sig att närvara på denna bl.a. för att se till att ens materialval har blivit rätt.

  •  Dubbelkolla att dina stora möbler ryms in genom dörrarna.

  • Eftersom ingen har bott i bostaden före dig är det viktigt att du så fort som möjligt  kontrollerar att alla vardagliga saker fungerar (se slutbesiktning)

Vi har skrivit artiklar, samlat ihop kunders recensioner och mycket annat relaterat till att flytta på Flyttjakt.nu. Vill du förbereda dig inför din egen flytt eller annars bara läsa om ämnet? Kolla in våra flyttguider!

Du som ska flytta till nyproduktion: Planera i god tid

Tidtabellen för när nyproduktionen är klar kan ändras under byggfasen. Därför lönar det sig att planera sin flytt i god tid så att man är förberedd ifall man skulle få nycklarna tidigare än beräknat. Då ett datum för flytten är fastställt kan du strukturera din flytt mer i detalj. 

För att säkerställa att du inte glömmer något viktigt rekommenderar vi att du använder dig av vår checklista vid flytt. Den hjälper dig hålla koll på allt som ska göras före, under och efter flytten. Ladda ner den och printa ut den för att lätt kunna bocka av alla gjorda saker.

Flytta till nyproduktion med hjälp av en flyttfirma

Varför ska du använda dig av Flyttjakts jämförelsetjänst då du flyttar in i en nyproduktion?

Vi listar upp de viktigaste orsakerna:

  • Professionella flyttarbetare ser till att flyttlasset kommer fram tryggt inom den planerade tiden. Extra flytthjälp som har konkurrensutsatts i god tid säkerställer en snabb flytt till ett nytt efterlängtat hem.

  • Du kan lita på att flyttfirmorna du jämför via Flyttjakt är kvalificerade och har de tillstånd som branschen kräver. Flyttarbetarna bär ditt bohag till den nya adressen utan att lämna spår. Under tiden som de har hand om flytten kan du fokusera på annat. Varför inte passa på att köpa de sista möblerna eller inredningsdetaljerna?

  • Genom att konkurrensutsätta flyttfirmor genom att jämföra deras offerter sparar du mycket tid. Istället för att leta upp olika flyttfirmors hemsidor och sedan separat skicka en offertförfrågan, kan du nå ut till flera på en gång genom endast en offertförfrågan via Flyttjakt. Offerterna du får är skräddarsydda enligt din flytt.

  • Ge tid åt dig själv för att flytta och för att bekanta dig med det nya bostadsområdet – låt professionella sköta flytten för din del.

  • Du vet väl att du inte måste anlita en flyttfirma för att ta hand om hela din flytt från början till slut? Om du endast behöver bärhjälp, hjälp med flyttransporten eller med att flyttstäda, går det bra att lämna en offertförfrågan endast för de tjänsterna.
Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips