Att flytta till ett nytt hem – tänk om du saknar ditt gamla hem?

Att flytta kan vara roligt, spännande, uppfriskande och mycket mer. Men att flytta ut från ett hem man älskar kan ibland kännas jobbigt! Ibland måste man flytta på grund av omständigheterna: kanske finns det för mycket kvadratmeter efter att barnen flyttat ut, eller du får ett nytt jobb som är flera hundratals kilometer långt borta.

Vad  händer om jag saknar mitt gamla hem?

Oroa dig inte i förväg för att du möjligtvis kommer att sakna ditt gamla hem. Även om du inte inser det just nu, kommer ditt nya hem och miljön att ge dig fina nya minnen i framtiden. Att flytta innebär ett nytt hem, men också allt annat som den nya miljön tillför i ditt liv, såsom nya människor, nya hobbyer och andra upplevelser. 

Att ha hemlängtan till det gamla hemmet är naturligt

Kanske du gillar särskilt ditt gamla hems gård. Eller kanske du tänker att du inte vill vara utan ditt lokala café på nedervåningen, där du alltid tar din morgonkaffe?

I allmänhet skapar alla hem någon form av ett känslomässigt band. Har du haft hemmet länge kan bandet vara särskilt starkt. Därför bör du förbereda dig för flytten lugnt och i god tid. 

Har du redan läst Flyttjakts artikel om tips för flyttdagen? I texten får du tips om hur du kan förbereda dig för själva flyttdagen och hur Flyttjakt kan förenkla den för dig.

Hur kan Flyttjakt hjälpa en flyttare som är orolig för eventuell framtida hemlängtan?

  • Så att du ska ha så mycket tid som möjligt att säga hejdå till ditt gamla hem, men också lära känna ditt nya hem, rekommenderar vi att du jämför din flytt och om du så önskar alla relaterade flyttjänster på vår hemsida Flyttjakt.nu
  • Via oss kan du lämna en offertförfrågan gällande din flytt samt andra tjänster som du kan outsourca.
  • Flyttaren ska låta flyttfirman hjälpa inte bara med själva transporten av bohaget, utan även med att bära in det och vi behov hjälpa att ordna sakerna.  När du får utomstående hjälp med att organisera saker i det nya hemmet, minskar din egen stress och börda, dessutom får du mera tid att anpassa dig till förändringen.

Hur lättar man på längtan efter sitt gamla hem?

Själva flyttdagen är för ofta laddad med brådska, press och stress. Tänk om du kunde göra den lite mer avslappnad? Kan exempelvis flyttdagen ändras till en hel flyttvecka? Skulle du kunna få nycklarna till den nya lägenheten i god tid så att du kan flytta dina saker dit lite i taget? Att flytta från ett gammalt hem till ett nytt på en gång, kan både vara psykiskt och fysiskt påfrestande. Även om det är tunga känslor förknippade med att flytta så får försöka göra själva flytten till en bra och trevlig upplevelse. 

Linda din längtan efter det gamla hemmet genom att vara tacksam för de goda minnena. Saknaden är normal, men snart kan du vända tankarna till hur du skulle kunna göra ditt nya hem precis lika älskat- leta till exempel efter ny inrednings inspiration eller lär känna ditt närområde.

Även om hemmet runt dig förändras, kommer dina egna välbekanta saker och möbler att lindra saknaden. Du måste göra ditt nya hem så vackert och hemtrevligt som möjligt för dig själv och dina nära och kära. Fira ditt nya hem och tänk på alla fina minnen det kommer ge dig! 

Flyttjakt finns där för dig även när det känns tråkigt och tungt att flytta!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips