Boka flyttfirma online – varför lönar det sig?

par bokar flyttfirma online

Att be offerter från flyttfirmor online är väldigt enkelt i dagsläget eftersom majoriteten av flyttfirmorna på marknaden finns online. Ska du flytta och har inte ännu bokat en flyttfirma? Då är denna artikel just för dig! Vi går igenom varför det lönar sig att boka flyttfirma online och hur du kan göra det smidigast. Nu dyker vi in i ämnet!

1.  Det är enkelt att boka flyttfirma online

Du hittar enkelt prissättningens upplägg, hur flyttfirman fungerar och vilka slags tjänster de erbjuder. Du får alltså all information du behöver direkt och på ett och samma ställe, istället för att skillt besöka olika flyttfirmor och fråga dem om en offert personligen. Online kan du läsa tidigare kunders omdömen och erfarenheter. Dessa ger dig oftast en bra förståelse om hurdan flyttfirma det är frågan om och hur de har lyckats i sina tidigare flyttar. Man vill ju ändå ha en professionell och pålitlig flyttfirma eftersom de kommer ha det huvudsakliga ansvaret under flytten. Dessutom om du får offerten skriftligt är det mycket bättre än en muntlig, för då finns det svart på vitt vad som är överenskommet mellan firman och kunden. När du bokar flyttfirma online behöver du oftast bara berätta i stora drag om din flytt, varifrån du flyttar och vart samt hur stora bostäder det är frågan om.

2. Informationen om att boka flyttfirma finns på ett ställe

Flyttfirmor på nätet är tillgängliga för alla och du kan enkelt söka fram uppgifterna du behöver. Pris, tjänster, var de är verksamma och om de utför flyttstädning går att ta reda på genom bara några klick. Du kan såklart ta reda på saker om flyttfirmor oberoende var i landet de har sin bas. Alla som söker efter flyttfirma har därmed tillgång till exakt samma information. Ifall du vill veta närmare hur mycket det kostar att boka flyttfirma, eller snarare sagt hur mycket just din flytt kommer att kosta, kan du få en uppskattning på priset med hjälp av Flyttjakts Flytträknare.

3. Lätt att boka flyttfirma i tid

Hur långt i förväg måste man boka flyttfirma? Tumregeln är att vara ute i så god tid som möjligt för att säkerställa att man får en flyttfirma bokad. Flyttfirmors kalendrar har en tendens att snabbt fyllas, speciellt under helgen och röda dagar. Det är inte konstigt att dessa är de populäraste dagarna att flytta, i och med att många då har ledigt från jobbet. Förutom helgen och röda dagar finns det vissa andra dagar som flest människor flyttar på. I regel är den första dagen i månaden den populäraste dagen att flytta på. Speciellt i juli, augusti och september. Även den 15:e varje månad är ett väldigt populärt flyttdatum. Överlag har augusti varit den mest populära månaden att flytta på under de senaste 20 åren, vilket kan vara bra att ha i åtanke om man planerar in en flytt då. Eftersom det är svårast att boka en flyttfirma under dessa dagar lönar det sig att boka flyttfirman direkt man vet sitt flyttdatum. Om man är i kontakt med dem i god tid före flytten ökar även chansen för att flyttfirmorna kan vara mer flexibla och erbjuda ett förmånligare pris. Är man sent ute med att boka flyttfirma ökar det chansen att kunna anlita en ifall man har möjlighet att göra det utanför de populäraste dagarna.

fyttfirma packar lådor

4. Spara tid och pengar

Genom att använda en flyttfirma hjälper de att göra din flytt mera effektiv och stressfri för dig. Att söka och boka flyttfirmor på nätet hjälper dig med att spara tid och du hittar lätt information. Sällan har man tid eller möjlighet att träffa olika flyttfirmor i person. Genom att spara tid sparar man även pengar. Det kostar dig ingenting att söka på nätet eller läsa om alternativ som du även kan göra vilken tid på dygnet, än att fara personligen och träffa firmor mitt under arbetsdagen exempelvis.

5. Jämför flyttfirmor för att hitta din perfekta match

Tänker du nu att det låter omständigt att söka upp olika flyttfirmor och be om offerter från olika håll för att sedan kunna jämföra dem? Då har vi lösningen för dig! Via Flyttjakt kan du snabbt och gratis lämna en offertförfrågan som når ut till flyttfirmor i hela landet. Flyttfirmorna kan sedan svara på din offertförfrågan med offerter som du kan jämföra på ett och samma ställe. Efter att du läst igenom dem samt firmornas omdömen, väljer du den som passar dig, dina behov och din flytt bäst.

Detta är det mest kostnads- och tidseffektiva sättet att boka flyttfirma!

  1. Lämna en offertförfrågan
  2. Jämför offerter som du får till din e-post och läs recensioner
  3. Välj den flyttfirma som passar dig bäst 

Glöm inte heller att gå igenom vår flytt-checklista innan du flyttar, så att du inte glömmer något viktigt. Där går vi igenom steg för steg allting som måste göras.

Vi önskar dig lycka till med flytten!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips