5 orsaker varför du ska boka din flyttfirma online

Ska du flytta och har inte ännu bokat en flyttfirma? Då är denna artikel just för dig! 

Många som flyttar bokar i dagens läge sin flyttfirma på nätet och online. Men varför lönar det sig att göra det? Det finns flera orsaker gällande varför man borde boka flyttfirma på nätet, såsom att spara pengar samt tid, och så är det också enklare. Fortsätt läsa denna artikel för mer tips! 

1.  Det är enkelt och transparent:

Du hittar enkelt prissättningens upplägg, hur flyttfirman fungerar och hurdant jobb de gör, alltså med andra ord vilka slags tjänster de erbjuder. Du får alltså all information du behöver direkt och på ett och samma ställe, istället för att besöka firmor skillt och fråga personligen. En annan viktig sak är att ha tillgång till tidigare kunders upplevelser och recensioner. Dessa ger dig oftast en bra förståelse om hurdan flyttfirma det är frågan om och hur de jobbat under andra flyttar. Man vill ju ändå ha en professionell och pålitlig flyttfirma eftersom de kommer ha det huvudsakliga ansvaret under flytten. Dessutom om du får offerten skriftligt är det mycket bättre än en muntlig, för då finns det svart på vitt vad som är överenskommet mellan firman och kunden. När du bokar flyttfirma online behöver du oftast bara berätta i stora drag om din flytt, varifrån du flyttar och vart samt hur stora bostäder det är frågan om.

2. Det är tillgängligt och allt finns på samma ställe:

Flyttfirmor på nätet är tillgängliga för alla och du kan söka enkelt fram uppgifter du behöver, allt från pris, tjänster, var i Sverige de arbetar, utför de även flyttstädning och så vidare. Du kan även söka direkt upp flyttfirmor som inte ens är där du just nu befinner dig fysiskt. Alla som söker efter flyttfirma har därmed tillgång till exakt samma information och tjänster. Ifall du vill veta närmare hur mycket en flyttfirma kostar, eller snarare sagt hur mycket just din flytt kommer att kosta, kan du få en uppskattning på priset med hjälp av Flyttjakts Flytträknare.

3. Boka i tid:

Hur långt i förväg måste man boka flyttfirma? Flyttfirmors kalendrar har en tendens att snabbt fyllas, speciellt under veckoslut och andra helgdagar, så boka i tid. Det är inte konstigt att dessa är de populäraste dagarna att flytta, i och med att många då har ledigt från jobb, men därmed är det också svårast att få bokat flyttfirma då. Så ifall du planerar att flytta under helg eller en helgdag boka direkt då du vet datumet, hellre för tidigt än för sent.

4. Spara tid och pengar:

Genom att använda en flyttfirma hjälper de att göra din flytt mera effektiv och stressfri för dig. Att söka och boka flyttfirmor på nätet hjälper dig med att spara tid och du hittar lätt information. Sällan har man tid eller möjlighet att träffa olika flyttfirmor i person. Med att spara tid sparar man samtidigt pengar. Det kostar dig ingenting att söka på nätet eller läsa om alternativ som du även kan göra vilken tid på dygnet, än att fara personligen och träffa firmor mitt under arbetsdagen exempelvis.

5. Jämför flyttfirmor med endast en blankett:

Men tänker du nu att det låter ändå omständigt i och med att du måste söka upp olika flyttfirmor på nätet och jämföra dem och deras priser sinsemellan? Då har vi lösningen! Du kan nu gratis, snabbt och riskfritt lämna en offertförfrågan för din flytt på Flyttjakt. Efter att du skrivit in information om flytten, får flera flyttfirmor din offertförfrågan och sedan skickar de sina offerter till din e-post. På detta sätt når du med endast en blankett ut till flera flyttfirmor, får flera offerter och därmed alternativ som du kan välja mellan. Efter att du läst igenom dem och firmornas recensioner, väljer du den som passar dig, dina behov och din flytt bäst.

Detta är absolut det mest kostnad- och tidseffektiva sättet för dig!

  1. Lämna en offertförfrågan
  2. Jämför offerter som du får till din e-post och läs recensioner
  3. Välj den flyttfirma som passar dig bäst 

Glöm inte heller att gå igenom flyttarens checklista innan du flyttar, så att du inte glömmer något viktigt. Där går vi igenom steg för steg allting som måste göras.

Vi önskar dig lycka till med flytten!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips