Flyttning till ett andra hem och hantering av bohag mellan två bostäder

Läs hur Flyttjakt kan hjälpa dig att flytta dina ägodelar mellan två bostäder året runt.

Om din egendom ligger mellan två bostäder kan det hända att vissa saker alltid finns i “fel hem”.  Allt är inte värt att köpa för två ställen, så viktiga saker bör alltid finnas på rätt ställe.

Vad händer om mängden saker som ska flyttas är stor?

Vad händer om ditt andra hem ligger långt bort – är flytten tills vidare och kan du få regelbunden hjälp?

Ta reda på hur Flyttjakt kan hjälpa dig som pendlar mellan två olika bostäder.

Lägenhet ett och lägenhet två – avståndet avgör hur mycket varor som flyttas.

Koronapandemin gjorde att många flyttade till sina stugor och andra bostäder under längre perioder. Nu när planeringen av sommarlovet närmar sig är det dags att börja tänka på vad du behöver och hur du ska transportera det, ifall du tänk flytta ut till sommarstugan för en längre tid.

Avståndet mellan första och andra bostaden avgör ofta hur mycket möbler och andra ägodelar som måste flyttas och hur mycket hjälp du behöver för att flytta. Om avståndet är långt är det det viktigt att du inte glömmer ta med dig de viktigaste sakerna, särskilt om du ska stanna i flera veckor eller längre. Om avståndet mellan bostäderna är kortare kan du oftare komma till det första hemmet för att hämta bortglömda saker.

Det som är bra när man hanterar och flyttar den mängd saker som finns i ens andra lägenhet och sommarstugor är att det är mycket mindre att flytta, jämfört med en normal flytt – i den meningen är en tillfällig flytt lite lättare att genomföra som ett projekt.

För att hjälpa dig att flytta dina ägodelar till ditt första och andra hem kan du konkurrera om en flyttjänst som hjälper dig när du behöver den.

Flyttjakt är en lätt anpassad jämförelsetjänst för varje flyttare. Därför kan du anlita oss för alla typer av flyttar. Vi kan också ge offerter för kompletterande tjänster, t.ex. packning och städning.

Här är några exempel på situationer där Flyttjakt kan hjälpa någon som pendlar mellan två bostäder:

  • Oavsett om du flyttar till landet eller utomlands över sommaren – skulle det inte vara trevligt att få hjälp med att flytta när du behöver det, i stället för att behöva packa allting själv ner i bilen och få bohaget flyttat?
  • Om ditt arbete innebär att du måste resa mellan två platser – dina arbetsredskap, ditt hemmakontor eller vad du än behöver flytta kommer att transporteras utan ansträngning med hjälp av flyttproffsen.
  • Behöver du flytta stora möbler eller föremål mellan ditt första och andra hem?
  • Du kanske inte inser att du har glömt något förrän du kommer till ditt andra hem – och Flyttjakt kan hjälpa dig med det också.
  • Men om du bestämmer dig för att ta itu med den eviga uppgiften att flytta dina tillhörigheter på egen hand har Flyttjakt tips för dig också:
  • Gör en lista över vad du behöver i ditt andra hem: Möbler, kläder (för hela familjen om flera personer flyttar in), redskap och köksredskap. Samla ihop för listan under flera veckor för att se till att du kommer ihåg allt du behöver.
  • Om du inte vill jämföra priser på en flyttbil eller släpvagn, kan du försöka nöja dig med så få saker som möjligt.

Oavsett om avståndet mellan dina två hem är kort eller långt kan Flyttjakts jämförelsetjänst också ge dig de bästa erbjudandena för tillfälliga flyttningar och liknande åtgärder. Berätta för oss om din dröm flytt – vi ser till att den blir verklighet med hjälp av proffs!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips