Pris på att flytta – Hur får man en billigare flytt?

Att flytta kan vara utmattande och medför dessutom alltid en del kostnader. Du kanske måste ta en extra dag ledigt från jobbet eller hyra en flyttbil? Genom att göra så mycket du kan själv, planera och jämföra flyttfirmor kommer du så billigt som möjligt undan. Läs nedanför Flyttjakts bästa tips om hur du påverkar priset på din flytt.

Vad kostar det att flytta?

Det finns inte många flyttare som inte skulle vilja ha den allra billigaste men ändå mest pålitliga och professionella flytthjälp de kan få. Helst av allt skulle man dessutom vilja i förväg veta vad den kommande flytten kommer att kosta så kan man lägga ut en budget. Nu är detta möjligt!

Det är flera olika faktorer som påverkar priset på en flytt. Bland annat storleken på  bostäderna och avstånden mellan dem, ifall du får flyttledigt från jobbet och är berättigad till rut-avdrag. Det som även påverkar priset på flytten är vilken flyttfirma du väljer eller ifall flyttar du själv ditt bohag. I så fall behöver du möjligen hyra flyttbil och ha egen flytthjälp? Faktorerna är flera som vi kan se.

Vi vill göra det enklare för dig att flytta och du kan nu göra en prisuppskattning på vad dina kommande flyttkostnader med hjälp av flytträknaren endast på några minuter. Flytträknaren tar i beaktande flera olika faktorer och priset varierar självklart även mycket beroende på hur du utlokaliserar ditt behov. Det slutliga priset beror alltid på omständigheterna och hur just din flytt ser ut.

Få en billigare flytt

När du flyttar, finns det vissa saker som inte går att påverka, bland annat mängden saker som ska flyttas och liknande. Men det finns vissa saker som du kan påverka och därmed sänka flyttens kostnad och få en billigare flytt. 

Med följande saker kan du sänka kostnaden på just din flytt:

  • Köra själv det flyttlass du klarar av att bära (exempelvis flyttlådor och annat liknande). Då kan flyttfirman endast hjälpa med de stora tunga möblerna som inte får plats i en vanlig bil.
  • Ha egen bärhjälp och flytthjälp. Det lönar sig alltid att fråga kompisar, familj eller bekanta ifall de kan hjälpa dig med din flytt. Då behöver du inte många bärare från flyttfirman. Kom bara ihåg att även bjuda på lite dryck och något smått att äta åt din bärhjälp, så att de orkar hela dagen!
  • Sista saken som sparar dig pengar och gör din flytt billigare, är att införskaffa själv förpackningsmaterial. Bananlådor får man bland annat gratis från de flesta matbutiker, flyttkartonger kanske du redan har egna av eller fråga om en kompis/familjemedlem har att låna. Glöm inte bort att du kan även packa saker som böcker, mjuka saker och dylikt ner i dina andra väskor. Om du ändå måste exempelvis flytta en resväska från gamla bostaden till den nya, är det självklart bättre att du fyller med saker innan du flyttar den. Detta kallas effektiv packning.

Flytträknaren – Priset på din flytt:

Med Flyttjakts flytträknare är det lätt att snabbt och enkelt få en uppskattning på priset för din flytt. Du kan direkt se vad som påverkar priset på flyttjänsten och hur du kan spara pengar. Flytträknaren tar bland annat i beaktande storleken på gamla samt nya bostaden, ifall det finns hiss och på vilken våning bostäderna är, hur många flyttlådor du behöver låna, har du egen bärhjälp och ifall du förvarar en del av ditt bohag i ett förråd.
Även med att med att jämföra flyttfirmor och lämna in en offertförfrågan får du själv jämföra flyttfirmornas olika service, priser och recensioner, sedan välja den som passar just dig bäst.

Sänk dina flyttkostnader

  • Gör så mycket du kan själv- Innan den stora flyttdagen är här, försök packa så mycket som möjligt ner i flyttlådor och ha allting redo för dagen. Om du har tillgång till bil rekommenderar vi att du redan när du får nycklarna till den nya bostaden börjar föra mindre saker till nya bostaden.
  • Rut-avdrag möjlighet- Om du hyr en flyttfirma inför flytten, kan du vara berättigad till rut-avdrag som kan täcka upp till 50% av arbetskostnaden. Att använda rut-avdrag gör att du sparar pengar och dessutom behöver du inte ansöka om det själv utan flyttfirman tar hand om det. 
  • Jämför flyttfirmor- För att få en flyttfirma som passar just dig och ditt behov samt erbjuder ett pris du är bekväm med, lönar det sig att jämföra olika flyttfirmor och läsa deras recensioner. Med endast en offertförfrågan kan du enkelt och snabbt göra det på Flyttjakts hemsida. Du får då flera offerter till din e-post och sedan kan du i lugn och ro läsa om firmorna och deras erbjudande. Att jämföra flyttfirmor och priser är alltid gratis och du binder inte dig till någonting!
  • Har du familj och vänner som gärna hjälper till? Ta all hjälp du kan få eftersom det kommer både spara dig pengar och tid.
  • Packa själv och rätt. Du kan läsa noggrannare här om du hur packar effektivt inför en flytt och andra packningstips.
  • Ifall du inte tar hjälp av en flyttfirma utan flyttar allting själv, hyr en skåpbil genom att jämföra priser. Viktigaste är att du inte tar en för liten för att då ryms inte allting med (speciellt måste du mäta att de största möblerna får plats), men inte heller en onödigt stor eftersom det kostar dig pengar.

 Vi önskar dig lycka till med din flyttdag!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips