Tips för flyttdagen

Vad händer under flyttdagen och hur kan du förbereda dig för den? Ta med dig de bästa tipsen för en lyckad flyttdag från texten nedan!

Den efterlängtade flyttdagen är här! De sista möblerna är packade, hjälparna är inbokade och flyttbilen står vid ytterdörren.

Om inte, oroa dig inte: med Flyttjakt är du garanterad de snabbaste flyttjänsterna i Sverige. På vår hemsida kan du jämföra flyttfirmor och välja den som passar dig bäst, så att du får en lyckad flyttdag. 

Tips nummer 1 för flyttdagen: Gör dig redo för flytten

Även om vi kommer att tala om tips för själva flyttdagen i den här artikeln, är det första rådet att förbereda sig på kommande flyttdagen redan i förväg.

Vad innebär förberedelserna för flytten?

  • Packning. Det har vi tagit hand om med Flyttjakts packningstips (läs till exempel packningstips och ett packningsschema för flyttare). Naturligtvis började du packa så snart du fick information om flytten och flyttdagen.
  • Du har ordnat den hjälp som behövs för flytten: flyttfirman, flyttbilen och dess chaufför. Du har också planerat när du ska göra slutstädningen. Du kan läsa mer om flyttstädning här.
  • Du har tagit reda på vilka avtal som ska sägas upp och förnyas.

+ Du har sovit gott! Att flytta när man är pigg är mycket mer lättare och effektivt än när man är trött. Flyttjakts checklista för flyttare hjälper dig under varje steg på vägen.

Tips nummer 2 för flyttdagen: Var organiserad och kom ihåg pauserna

Målet med flyttdagen är att få alla dina tillhörigheter och bohag flyttade till ditt nya hem. Om du har mycket saker och bostäderna ligger nära varandra, kan du flytta dina saker under flera dagar. Det viktigaste är att ha en bra plan för att flytta den mängd saker du vill flytta och sedan hålla dig till den.

I en bra plan ingår att bekräfta punkterna från tips 1 och att göra upp ett schema. I ett lyckat flyttschema bör du tänka på åtminstone följande:

  • Vilken tid börjar flyttdagen?
  • Vilka föremål packas i flyttbilen, i vilken ordning och vem bär dem?
  • Är du säker på att du kan flytta alla dina saker till ditt nya hem på en gång?
  • Flyttbilens rutt, har en resplan upprättats, inklusive eventuella stopp? Måltidspauser och andra viloperioder är en del av en lyckad flyttdag.
  • Kan du bära dina saker till ditt nya hem och lämna tillbaka flyttbilen på en dag? Om du hyr en flyttbil ska du ta hänsyn till den hyrestid som krävs, helst med en något högre uppskattning.

+ Kom ihåg att de vanligaste flyttdagarna är i slutet av månaden och på helgerna. Kan du flytta vid en annan tidpunkt, då kanske du får fler erbjudanden och ett lägre flyttpris?

Tips nummer 3 för flyttdagen: Reservera tillräckligt med tid

Det tips som bidrar mest till en lyckad flyttdag är: Reservera tillräckligt med tid för flyttdagen.

En hektisk flyttdag kan innebära slarviga misstag i packningen, dagens allmänna stämning eller organiserandet av slutstädningen. När flyttdagen är planerad och tillräckligt med tid avsätts för de olika stegen är det mer sannolikt att flytten blir lyckad.

+ När du planerar ditt schema bör du tänka på att ge dig tid för att packa upp i ditt nya hem. Många som flyttar oroar sig för att planera sin packning men glömmer bort den tid det tar att packa upp. Om du flyttar ensam är det en bra idé att få hjälp med att packa upp – det går snabbare.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips