Flyttledigt – är det möjligt?

Är du berättigad enligt lag att ta ledigt från jobbet vid flytt och ha en flyttdag med lön? Tyvärr är svaret nej.  I Sverige är flyttledighet inte lagstadgat, vilket betyder att det finns ingen lag som reglerar ledighet vid flytt.

Fastän detta är fallet så är det inte hela sanningen. Du kan vara berättigad till betald ledighet vid flytt, beroende på. 

Till näst går vi igenom hur du får reda på ifall du har möjlighet till flyttledigt och ifall den är betald.

1. Kolla igenom ditt kollektivavtal gällande ledighet vid flytt

För flera olika branscher definieras flyttledigt i kollektivavtalet. Därmed börja med att kontrollera ifall detta är fallet för dig.

Hurdant kollektivavtal har jag? Vanligtvis står det i arbetsavtalet. Många arbetsgivare brukar tillåta sina anställda att ta ledigt vid flytt. Ifall flyttdagen är med lön eller utan beror helt på arbetsgivaren och kollektivavtalet. Om det inte står något om flyttledighet i kollektivavtalet är det upp till arbetsgivaren att bestämma. Kontakta och kontrollera detta med arbetsgivaren, gärna så fort du vet om flytten så kan du planera bättre. 

För mera information kan du besöka Unionen- Om kollektivavtal och läsa mer om ämnet.

När du har fått reda på din möjlighet till ledighet vid flytt, är det dags att ta itu med de praktiska områdena. Det bekvämaste sättet att börja är att jämföra flyttfirmor eller bekanta sig med att hyra en flyttbil. 

2. Fråga arbetsplatsen om deras praxis angående ledighet vid flytt

Alla önskar sig en flyttdag med lön. Fastän ditt kollektivavtal inte skulle inkludera ledighet vid flytt så kan det vara att det är något som erbjuds på arbetsplatsen.

Kolla upp med HR, din förtroendeman eller med din förman ifall du är berättigad till flyttledigt. Det kan vara möjligt beroende på arbetsgivarens policy att ansöka om permission och få betald ledighet för flyttdagen. Det är möjligt att praxisen är att man i regel ska flytta på egen tid, men på grund av vissa omständigheter har möjlighet att få ledighet vid flytt. Exempel på omständigheter som är betvingande är ifall överlämnandet av den nuvarande bostadens nyckel och mottagandet av den nya bostadens nycklar faller på samma vardag. Vilket betyder att man borde flytta på en vardag vilket oftast menar arbetsdag.

3.  Flyttar du på grund av din arbetsgivare till en ny kommun?

Ifall det är din arbetsgivare som föreslår eller kräver att du ska flytta för att behålla ditt arbete kan du med stor sannolikhet få betald ledighet, i och med att det är dem som uppmanar till flytt. En situation som denna kan uppstå ifall du exempelvis måste flytta till en annan stad där företaget har arbetskraftsbrist, eller din yrkeskunnighet behövs. Kontrollera alltid med din arbetsgivare innan flytten vad som gäller. 

Om flytten är på arbetsgivarens initiativ är det vanligt att arbetsgivaren inte bara betalar för den tid som flytten tar, utan även för en flyttfirma och flyttlådor, antingen för allt eller en del av det. Bästa sättet att hitta en flyttfirma är att jämföra och lämna en offertförfrågan på Flyttjakt.nu.

Ingen ledighet vid flytt? Plan B

Vad har du för alternativ kvar ifall du inte kan få betald ledighet vid flytt? Det finns flera olika flyttbidrag som du kan få beroende på din situation. Du kan läsa mera om flyttbidrag här.

Du kanske tänker att i och med att du inte får ledigt vid flytt vill du inte sätta extra pengar på flytthjälp? Men med hjälp av rutavdrag kan du få avdrag på kostnaden när du anlitar en flyttfirma som kan täcka upp till 50 procent av arbetskostnaden. Då kommer flytten gå betydligt snabbare och dessutom sparar du pengar med hjälp av rutavdraget. 

Du kan alltid ansöka om tjänstledigt, vilket det oftast finns goda förutsättningar att du blir beviljad. Då har du ledigt under flyttdagen eller flyttdagarna utan lön. Du kan även ta ut semesterdagar för att flytta. Ansök i god tid om ledigheten och diskutera med arbetsgivaren.

Att flytta under tjänstledigt eller semesterdagar är kanske inte alltid det mest lockande alternativet. Självklart kan du även flytta under helger och röda dagar ifall du har möjlighet till det. Låt oss se på några fler möjligheter.

Ifall du överlämnar din nuvarande bostad före du hinner flytta till den nya bostaden så är ett alternativ att hyra ett förmånligt förråd och magasinera dina saker. Då kan du flytta dina saker till förrådet exempelvis veckoslutet före du ska överlämna nycklarna och lämna ifrån lägenheten i rätt tid. Därefter flyttar du sedan från lagret sakerna till den nya lägenheten. Detta är något flyttfirmor är vana med och hjälper gärna till med vid behov.

Ett alternativ är också att flytta på kvällen efter jobbet. Det kan vara tufft men kan fungera vid mindre flyttar. Här hjälper det ifall du har möjlighet att arbeta in timmar och ha en kortare arbetsdag på flyttdagen.

Du kan också använda en flyttfirma som hjälp. Genom att göra en separat överenskommelse med en flyttfirma kan du ge nycklarna till din bostad åt dem och de går och flyttar dina saker under din arbetsdag. Vid behov kan du fråga ifall flyttfirman kan efter flytten överlämna nycklarna för den gamla lägenheten. Flyttfirmor kan vara väldigt flexibla och anpassningsbara specifikt för din flytt. Därför bör du lämna en gratis offertförfrågan.

Oavsett lösningen så önskar vi dig en trevlig flytt och lycka till!

PS. Glöm inte att kika på Sveriges bästa checklista vid flytt och hur du flyttstädar rum för rum.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips