Vilken flyttfirma är bäst? Flyttjakts 5 tips!

Hur börjar man sökandet efter den bästa flyttfirman? Nedan följer fem viktiga tips som garanterar dig en lyckad flytt och hjälper dig att hitta den bästa flyttfirman.

Alla flyttar är olika – därför måste det även finnas olika flyttfirmor som kan anpassa sig. Flyttjakts tjänst har flera olika flyttfirmor och det finns något som passar för alla. Det är därför värt att börja planeringen av flytten redan här och nu. Den bästa flyttfirman hittar du genom att följa dessa fem steg!

1. Söker du efter en flyttfirma? Ha koll på din tidtabell

När du använder Flyttjakts jämförelsetjänst är en av de viktigaste faktorerna att du känner till tidtabellen för din flytt. Alla flyttfirmor som är registrerade på vår tjänst, har omfattande utrustning och kompetent personal, men tidtabeller som går, eller inte går ihop, påverkar i hög grad valet av den slutliga flytthjälpen och vem man väljer som flyttfirma eller kund..

Flyttfirmor kan ha kö, så var i god tid ute med att lämna offertförfrågningar på din flytt. För att kunna planera flytten behöver du åtminstone veta ungefär under vilka datum du önskar att flytten skulle ske. 

Via vår jämförelsetjänst får du offerter av de flyttfirmor som har möjlighet att flytta under dina önskade datum- men kom ihåg att flyttfirmornas kalendrar även bokas upp snabbt, så vänta inte för länge med att välja den firma som passar dig bäst.

Läs vårt tidigare inlägg om hur du Gör din flytt bekvämare med Flyttjakt.

2. Söker du efter en flyttfirma? Mängden saker som ska flyttas

Flyttfirmor med sin personal och utrustning är gjorda för att flytta, så avståndet mellan bostäderna påverkar inte hur många lämpliga flyttfirmor du kan hitta för just din flytt.

Efter att du har funderat igenom den första punkten ovanför, det vill säga tidtabellen för din flytt, gäller det till näst att uppskatta mängden saker som ska flyttas utifrån antalet kvadratmeter för din nuvarande och framtida bostad. Mer exakta detaljer, till exempel om det finns stora möbler eller ömtåliga saker som ska flyttas, kan man komma överens om i ett senare skede med flyttfirman.

Flyttfirman behöver få en grov uppskattning om mängden saker som ska flyttas, eftersom mängden flytthjälp och flyttbilens storlek planeras därefter.

3. Söker du efter en flyttfirma? Berätta för oss dina speciella önskemål inför flytten

När du skickar in offertförfrågan gällande din flytt, berätta gärna om dina speciella önskemål och eventuella tilläggstjänster. Hur mycket hjälp behöver du med att packa ner och packa upp? Behöver du hjälp med flyttstädningen? Du kan även skriva in om du har bara ett specifikt datum som passar din flytt eller liknande.

4. Söker du efter en flyttfirma? Jämför din flytt

Efter att de tre första punkterna har lösts kan du börja jämföra din flytt. För att Flyttkjakt ska kunna erbjuda bästa möjliga flytthjälp, ska du se till att uppgifterna gällande flytten är korrekt inmatade. Efter att du lämnat en offertförfrågan på flytten, kommer du får erbjudanden från olika flyttfirmor till din e-post.

Kom ihåg Rut-avdraget! Om du använder en flyttfirma i samband med din flytt, kan du vara berättigad att få avdrag för kostnaderna med hjälp av Rut-avdraget. Läs mer om Rut-avdrag här.

5. Söker du efter en flyttfirma? Läs recensioner och välj den bästa flyttfirman

När du får erbjudanden från olika flyttfirmor kan du läsa tidigare recensioner som de fått. Det gäller inte alltid att hitta den billigaste flyttfirman utan man ska även utgå från sina egna behov och försöka hitta en flyttfirma som passar just dem.

När du gjort ditt val och hittat bästa möjliga flyttfirma för din flytt, kan du diskutera mer detaljerat gällande tidtabellen och liknande med flyttfirman.

Efter flytten kan du även själv lämna en recension till flyttfirman och hjälpa nästa flyttare att välja den bästa flyttfirman.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips