Bärhjälp till flytten – varifrån och hur? 4 tips

Har du en flytt på kommande men saknar bärhjälp?

Ingen fara, efter att du har läst denna text kommer du ha alla medel för att hitta bärhjälp och passande flytthjälp.

Vi går igenom varifrån du kan få hurtig bärhjälp till din flytt och hur du ska förbereda dig för de samt tips för servering åt hjälpredorna. Låt oss börja.

Sportklubbar och andra förslag

Be bärhjälp till din flytt av till exempel sportklubbar. Ifall du har tur kan du få hurtiga idrottade att hjälpa till med att bära. Du går inte miste om något genom att fråga, det kan vara att du råkar hitta en bra hjälpreda.

Andra möjliga ställen att få bärhjälp ifrån är olika workshops eller brandmän? Ibland kan man hitta på forum eller anslagstavlor utanför butiker bärhjälp som erbjuder sina tjänster.

Ifall du verkligen vill se till att din flytt går smidigt så ska du överväga att använda en flyttfirma. Det kostar en del men är prisvärt. Bekanta dig med exempel på flyttjänsternas priser här.

 

Vad förväntar sig bärhjälpen av mig? Hur ska jag förbereda?

Om du har lyckats locka bärhjälp åt dig så är det artigt att förbereda sig för deras ankomst. Genom att dåligt förbereda sig ger en bild av att du inte värdesätter deras hjälp och det är ju inte meningen.

Hur förbereder jag mig före de kommer?

Nå, det viktigaste är att du har packat allt färdigt. Ingen vill börja bära packning som är ofärdig. När du ber om bärhjälp så ska du åtminstone se till att alla sakerna är smart nedpackade i flyttlådor, redo att bäras. 

Förutom att det är enkelt att bära flyttlådor så är det också säkert att bära dem. Flyttlådorna håller även tyngre föremål och lasten faller inte ner på tårna. Det går att stapla lådorna som är en stor fördel när man bär och transporterar dem.

En bra förberedd flytt kommer att gynna både dig själv och dina hjälpredor. När du förbereder din flytt, ta hjälp av Sveriges mest omtyckta flyttarens checklista.

Mat och dryck åt hjälpredorna?

Det är fysiskt tungt att bära och svetten rinner när man arbetar, så se till att i alla fall erbjuda vatten åt arbetarna. Beroende på hur länge flytten tar så ska du vara förberedd att bjuda på mat åt bärhjälpen. 

Flytt som tar längre ska du vara förberedd att bjuda på saltig fika såsom pizza. Pizza är en klassiker när det kommer till flytt och det kan vara synd ifall pizzan lyser med sin frånvaro. Glöm inte vad som ska göras, ladda ner flyttarens checklista

Ifall du använder dig av en flyttfirma så ser de såklart till att ta hand om sitt egna vätskeintag. Du behöver inte stressa över hur flyttarbetarna orkar och istället fokusera på andra flyttsaker.

Om man vill komma lättare undan med flytten?

Bra att du frågade. Vare sig du letar efter en flyttjänst, experter från transportbranschen eller några timmars bärhjälp så rekommenderar vi att du jämför din flytt.

Det är enkelt och stressfritt att flytta genom att planera och jämföra flytten vi Flyttjakt.nu – tjänsten.

Såhär fungerar den:

  1. Fyll i en offertförfrågan
  2. Jämför erbjudanden(Du får i genomsnitt 6 st)
  3. Bekanta dig med flyttfirmornas recensioner
  4. Välj en passande flyttjänst åt dig (inte obligatoriskt)

Det är gratis och riskfritt att jämföra flyttfirmor i och med att det inte förbinder dig till något. Börja med att lämna en offertförfrågan här

När du har som hjälp till flytten en pålitlig och proffessionell flyttfirma så kan inte flytten bli enklare. Flyttarbetarna bokar en tillräckligt stor flyttbil, bärare, skydd och utrustning.

Som du vet är varje flytt unik och därför får du själv bestämma hur mycket flytthjälp du behöver. Vare sig det är att låta flyttfirma ta hand om allt eller bara några timmars bärhjälp och transport.

Vi hoppas att dessa tips var till hjälp åt dig och att du hittar passlig bärhjälp. Då var det inget mer än ha en så trevlig flytt!

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips