Hur många flyttlådor ryms i en Volkswagen Polo?

Närmar sig flytten och det är dags att packa?

Kanske du har funderat på att hyra flyttlådor?

Du kan få hyrt flyttlådor relativt förmånligt. De är hållbara, rena och praktiska att hantera.

Det svåraste med flyttlådorna är att få dem hem, såvida du inte råkar ha en skåpbil etc. Lådorna går fint in i varandra men de tar ändå en hel del plats. De kan inte heller vara mindre då de sedan inte skulle rymma till exempel större kärl, kastruller och pannor.

Du har två alternativ, beställa transport för flyttlådorna eller att hämta dem själv. En bokad transport kostar vanligtvis 150-400 kr per riktning, beroende på läge. 150 kr är så pass prisvärt att det lönar sig att beställa transport, särskilt om det handlar om fler än 30 flyttlådor.

Om du själv hämtar flyttlådorna uppstår frågan: Hur många flyttlådor får plats i en vanlig personbil?

Låt oss testa.

På jakt efter flyttlådor

Jag hoppade bakom ratten i min Volkswagen Polo 2010 och körde till en flyttfirma som hyr ut flyttlådor. Jag gav min kontaktinformation för uthyrningen åt dem som arbetade och inom kort fick jag börja rada in flyttlådor i min Polo.

Det bör nämnas att en VW Polo är en liten bilmodell. Det är verkligen fel bil att flytta i men jag låter inte det störa mitt experiment.

Min taktik går ut på att fälla ner baksätet för att sedan kunna fylla bilen full med flyttlådor. 

Sen är det bara att börja rada in flyttlådor.

Jag gjorde några försök och kom fram till vilken är maxhöjden av flyttlådor. Bakluckan rymmer till höjden en hög av upp till fem flyttlådor åt gången. 

Högen av flyttlådor måste läggas in i bilen sidlänges och sedan väl i bilen vridas så att längdriktningen är parallell med bilen. Då ryms två likadana staplar bredvid varandra.

10 flyttlådor packade framgångsrikt
En till stapel på fyra flyttlådor ryms med

Därtill ryms det en till hög av flyttlådor sidlänges. Men från flyttlådorna måste det tas bort en från den sista högen(5-1=4), för annars får jag inte fast bakluckan. 

Bilen har nu tre högar av flyttlådor (5+5+4) alltså totalt 14 flyttlådor.

Ryms man och sitta i framsätet?

Förarens benutrymme och trafiksäkerhet har inte äventyrats. Det finns tillräckligt med plats för en 180 cm förare att bekvämt köra bilen full med flyttlådor. Det finns även plats i framsätet tillräckligt för att rymma en till resenär.

Är 14 flyttlådor maxgränsen?

Jag tror det. Det finns inget utrymme för flyttlådor på Polons framsäte utan att förarens sikt försämras oroväckande mycket. Jag rekommenderar därför att förvara flyttlådorna i bagageutrymmet och på baksätet.

Du kan definitivt få en extra låda i bagageutrymmet om du flyttar framsätena lite längre fram. Det gör att en femte flyttlåda kan placeras på den sista högen i Polon utan att glaset skulle ta emot. Det totala antalet flyttlådor blir då 15.

Vi har nått det absoluta FL / VP – maxvärdet. Det vill säga flyttlåda per Volkswagen Polo (modell 2009-2017).

FL / VP = 15

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips