Köp flyttlådor! 9 skäl till varför riktiga flyttlådor är bäst

Köp flyttlådor som håller för att göra din flytt smidigare. Varför inte bananlådor eller soppåsar? Riktiga flyttlådor är designade för att hålla en flytt, i denna artikel går jag igenom varför det lönar sig att välja sådana!

1. De kan staplas på varandra

Flyttlådor är designade så att man ska kunna stapla dem på varandra. På detta sätt tar de mindre plats både i lägenheten innan flytten och i flyttbilen under flytten. Innan en flytt är det ofta lite kaos i bostaden, speciellt om man har flera påsar och mindre lådor som inte kan staplas på varandra. Med stabila flyttlådor är kaoset lite mer organiserat och man har mer utrymme att röra sig på än om man hade flera lådor utspridda över golvet.

2. De går inte sönder

Du kan lita på att väggarna på flyttlådorna hålls på plats och att bottnet inte ger efter. Även locket kommer att hållas fast bra, så länge man inte packar en flyttkartong överfull. Riktiga flyttlådor har handtag vilket underlättar enormt då man ska bära dem och flytta dem. Eftersom de är tillverkade för att kunna flytta såväl lätta som tunga saker kommer de inte att gå sönder under flytten. Detta kan inte garanteras ifall du skulle använda dig av soppåsar eller bananlådor.

3. Sakerna i flyttlådan hålls hela genom en flytt

Som nämnt under förra punkten är dessa flyttlådor gjorda för att hålla både lätt och tungt. Det är lätt att packa in saker i dessa och även lätt att packa upp sakerna. Du kan packa vad som helst i flyttlådorna, allt från böcker, kärl och inredningsföremål till kläder och lakan. Även om något ligger längst ner i lådan och det står en annan låda ovanpå, kommer inte dessa saker att förstöras i och med flyttlådans stabila uppbyggnad.

4. De rymmer mycket

Det finns olika storlekar av flyttlådor och dessa lämpar sig olika bra för olika ändamål. De största flyttlådorna är kanske ändå de mest vanliga att använda i samband med en flytt eftersom de rymmer väldigt mycket saker. Skulle du packa allt i sopsäckar eller bananlådor skulle du behöva betydligt fler än om du endast packade i riktiga flyttlådor.

5. De kan transporteras med säckkärra

Även om det går bra att bära flyttlådorna med hjälp av handtagen som de har behöver man inte göra det. Det går fint att transportera flera på en och samma gång genom att stapla dem på en säckkärra. Detta sparar inte enbart ryggen utan även tid.

6. Det är enkelt att markera innehållet av dem

För att undvika att måsta gå igenom flera flyttkartonger tills du hittar din kastrull är det behändigt att markera alla flyttlådors innehåll. Detta sparar du väldigt mycket tid och energi på. På flyttkartonger går det enkelt att skriva rakt på lådan och på flyttlådor av plast kan man lätt fästa en tejpbit.

7. Köp flyttlådor för mindre avfall

Ifall du använder flyttlådor av plast eller kartong så genereras mindre avfall och skräp. Du behöver inte heller fundera vad du ska göra med lådorna efter flytten då flyttfirman kan hämta upp dem efter användning. Om du har köpt egna flyttkartonger är de enkla att förvara då man kan vika ihop dem efter användning. De kan ställas mot en vägg i förrådet och tar därmed inte alls mycket utrymme.

8. Köp flyttlådor för att packa upp dem snabbare

Känns det som att du håller på att packar upp dian saker från påsar och kartonger ännu i flera månader efter flytten och inte finner motionation att göra det? Har du hyrt flyttlådor kommer detta inte ske! Ju snabbare du packar upp de hyrda flyttlådorna, desto snabbare kan du lämna tillbaka dem och desto mer pengar sparar du. De är inte dyra, men pengar är pengar. 

9. Få en trevligare flytt

Logistiken med riktiga flyttlådor är enklare, tydligare, säkrare och allt går snabbare att bära. Det är inte utav en slump de är populärare än andra alternativ. Då flytten går bra är det lätt att vara på gott humör! Varför krångla till det när man kan göra det enkelt för sig?

Flyttlådor

Köp flyttlådor via flyttfirmor

Flyttfirmor erbjuder ofta en mängd olika flyttlådor att hyra eller köpa. En del flyttfirmor kan äver låna ut flyttlådor gratis i samband med att de sköter om din flytt. Via Flyttjakt når du ut till flera flyttfirmor på en och samma gång genom att lämna en gratis offertförfrågan utan förbindelser. Kom igång redan idag!

Tipsa en vän

Utdrag från flyttguider och tips