Varför är det värt att jämföra hemförsäkringar? 3 skäl

Den gamla hemförsäkringen åker inte tillsammans med flyttlasset till det nya hemmet utan du behöver se till att ha en hemförsäkring som passar din nya bostad. Varför skulle du inte då på samma gång jämföra hemförsäkringar? Här är tre bra skäl till varför du borde jämföra hemförsäkringar.

1. För det är (nästan) ett måste

Den gamla bostadens försäkring flyttas inte alltid automatiskt och i de flesta fall måste du skaffa en helt ny försäkring. Fastän hemförsäkringen hör till de frivilliga försäkringarna så brukar det vanligen vara ett villkor för hyresgästen att hyresgästen ska ha en hemförsäkringen och det är naturligtvis alltid värt att skydda den egna egendomen.

2. För att behoven är (kanske) annorlunda

Det kan vara att din nya hyresvärd kräver att du har en mer omfattande hemförsäkring än den du tidigare haft. Eller så flyttar du till en egen bostad och vill bättre skydda fasta möblerna? Eller byter ditt hem byggnadstyp?

I samband med flytten är det enkelt att uppdatera din hemförsäkring för att möta dina nya behov.

3. För att du kan (ofta) spara

Det kostar alltid att flytta. Så varför skulle du tacka nej till att spara på hemförsäkringen?

När du jämför hemförsäkringar har du möjlighet att hitta ett bättre erbjudande än vad du tidigare haft. Håll utkik efter kampanjpriser.

Här var våra tre skäl till att jämföra din hemförsäkring. Vare sig du jämför din hemförsäkring eller inte så rekommenderar vi att jämföra din flyttfirma om du är ute efter flytthjälp. Detta kan du smidigt göra här: jämför flyttjänster.

Hoppas du hittar en bra hemförsäkring och lycka till med det nya hemmet!

Hälsar Flyttjakt.nu- teamet

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips