Jämför flyttransport – Se till att du får den bästa tjänsten till din flytt

Ska du flytta och letar efter flyttransport?

Varifrån borde man boka flyttransport? Vad innefattar flyttransport och hur mycket kostar de?

Svar på dessa frågor och tipsen för att hitta dig ett passligt flytterbjudande får du genom att fortsätta läsa.

Professionell flyttransport är flyttarens räddning

Flyttransport som körs av en professionell chaufför är ett enkelt sätt att göra en flytt bekvämare.

Genom att boka flyttransport får du förutom en rymlig flyttbil också en chaufför med expertis som kan ifall avtalat hjälpa till med bärandet. Detta är verkligen är välkommen lättnad för flyttaren.

Att hyra en skåpbil är ett annat bra alternativ för en mindre flytt, om du har möjlighet att ta hand om det själv. I praktiken behöver du mera tid och hurtiga hjälpare samt kunskap och nerver att hantera flyttbilen.

Kolla upp vad hemförsäkringen täcker när du flyttar själv.

Observera speciellt när du flyttar en längre sträcka att alla dina saker ryms på en och samma gång med i bilen. Det är inte bara dyrt att åka fram och tillbaka utan också bortslösad tid. Därför måste flyttbilen vara tillräckligt stor så att alla saker ryms. Att köra en stor lastbil kräver både expertis och ett specifikt körkort.

Tips: Kolla en passlig flyttbil för din flytt beroende på storlek.

Flytt och transport – vad innebär det?

När du beställer flyttransport så får du en flyttbil och chaufför. Det handlar alltså om en lätt flyttjänst. Chaufförer har ansvaret för flyttbilen och du behöver inte oroa dig över att hantera den eller om tankningen.

Kusken packar sakerna i lastutrymmet med kunskap och då skadas inte de lösa föremålen. En bil packad med expertis sparar dig från många irritationer, nämligen en dåligt packad last går lätt sönder och det finns trafikrisker ifall lasten svajar från sida till sida under färden. 

Till skillnad från att hyra en paketbil så behöver du inte själv oroa dig över flyttbilen när du anlitar en flyttfirma, flyttfirman tar ansvaret för den. Du behöver alltså inte stressa över bilen eller att du skulle köra in i gårdsbyggnader.

Så här jämför du flyttransport enklast

Se till att du får den bästa servicen för bästa priset. Detta gör du genom att jämföra flytten och transporten enkelt med hjälp av endast en blankett.

  1. Lämna här en offertförfrågan i Flyttjakt.nu-tjänsten
  2. Jämför erbjudanden och flyttfirmornas recensioner
  3. Välj en passlig flyttfirma för dig

Efter flytten kan du sedan skriva en recension om flyttfirman du använda. Att fylla i en offertförfrågan binder dig inte till något och kostar ingenting. 

Du kan också bekanta dig med priser på flytt. Bästa pris estimaten får du från att fråga efter erbjudanden till specifikt din flytt.

Trevlig flyttransport önskar Vilma från Flyttjakt,nu-teamet

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips