Flytt på kommande? 13 skäl att inte flytta själv

Ska du flytta alla saker till en ny adress? Väcker detta glädje hos dig men också skräck? Det kan vara jobbigt att flytta men det är något som måste tas hand om, på ett eller annat sätt.

Kan det vara trevligt att flytta?

Faktiskt så kan det.

Låt mig berätta hur:

Att flytta kan vara en trevlig upplevelse när du följer ett råd: använd dig av proffs. Ta hjälp av en flyttfirma, då blir din flytt genast snabbare, effektivare och bekvämare.

Tror du inte?

Svenskar är förnuftiga, så all fakta ligger nu på bordet. Här är 13 skäl till att det är dumt och dyrt att flytta själv.

1. Du kan skada dig själv

Hur många svenskar har skadat sin rygg när de lyft tunga möbler? Hur länge tar det att läka? Jag kan avslöja att det är vansinnigt många och alltför länge. Det är inte vettigt att bära själv nära man kan hyra en professionell att göra det.

2. Du kan mista vänner

Varje gång du flyttar så kan det skada dina relationer med dina vänner. Dina vänner kanske inte av artighet säger till, men nog är det jobbigt att flytta runt på dina kastruller och underkläder. Värsta är ju sen ifall en olycka inträffar och något går sönder. Att din vän av misstag tappat en släktklenod i marken. Det kan vara jobbigt för er relation.

3. Släpkärran som ställer till med problem

Släpkärror kan vara svåra att hantera och jobbigast är det när de inte fungerar som de ska. Utan förvarning kanske lamporna slutar fungera så kärran inte blinkar till när man svänger till varken höger eller vänster. Bättre att inte använda släpkärran än få böter för att man kört med bristfällig släpkärra.

4. Köra fram och tillbaka, ingen har tid för det

Nog ryms ju saker i släpkärran och i bagageutrymmet på familjebilen, kanske det tar några turer att köra av och an för att få allt flyttat. Det är inte så trevligt. Vad om du kunde få flyttat dina saker med hjälp av en flyttbil och endast en resa skulle behöva köras. Detta låter väldigt bra. Lastningen av flyttbilen går smidigt med hjälp av professionella och deras redskaper. Är detta värt pengarna, ja det är det.

5. Hjälp, jag har ju ett piano

Oj nej, ja kan ju inte bära pianot själv! När det gäller att flytta ett piano så är professionell hjälp ett väldigt bra alternativ. Samtidigt som flyttarbetarna hjälper med pianot så kan de också hjälpa bära andra tunga möbler som soffa och matbordet. Dessa ryms sedan bra i deras ordentliga flyttbilar.

6. Flyttlådor från närmaste matbutiken?

Rena stödjande flyttlådor som inte går sönder mitt i flytten är flyttlådor som du behöver. En bra tumregel är att räkna en flyttlåda per kvadratmeter bostadsyta. Det vill säga att det skulle krävas cirka 50 flyttlådor att flytta en 50 m2 lägenhet. Du kan antingen packa dina saker i bananlådor och riskera att något går sönder eller så kan du använda lådor som är avsedda för flytt och flyttarbetare är vana att bära.

7. Hurdan dag har du imorgon? Vanlig dag (alltså arbete)

Det kan vara så att du måste ge upp din lägenhet på en torsdag vilket betyder att du borde flytta bort på onsdag. Det tar väldigt mycket tid att göra det själv. Kan man få ledigt från arbetet för att flytta, kanske obetald ledighet? Eller så anställer du en flyttfirma som kan hjälpa dig och då fixar sig flytten på onsdagskvällen, väldigt praktiskt.

8. Saker som går sönder

Skador som sker under flytten minskar värdet på dina tillhörigheter. Det är nästan omöjligt att flytta utan skråmor om man inte flyttar regelbundet. Det är inte bara saker som kan gå sönder utan också bilen som du använder kan ta till skada och det går tid och pengar att fixa det. Flyttarbetare är erfarna och flyttar smidigt och säkert.

9. När har du senast backat med släpkärra?

Att backa en bil med släpkärra är inte det lättaste, när har du senast gjort det? Undvik stressen med att själv hantera en släpkärra för att få dina flyttsaker till nya bostaden och istället hyr en flyttfirma som med yrkesskicklighet får dina saker transporterat.

10. Stöd svenskt arbete

I Sverige finns över 600 företag som erbjuder flyttjänster och bland dem kan du hitta en lämplig åt dig. Stöd svenskt arbete och använd tjänster från hurtiga flyttarbetare. Bra Sverige!

11. Stör grannarnas blickar?

Tycker du det är jobbigt att stöta på grannar och att de tittar på när du flyttar. Om du anställer en flyttfirma så sker flytten snabbt och grannarna hinner knappt märka att du flyttat in.

12. Placering av saker

Fokusera själv på att fungera som projektledare för flytten och visa vart alla saker ska placeras. Flyttarbetare tar hand om att bära sakerna och du behöver inte oroa dig över det. Du kan lägga din energi på att organisera ditt hem och planera hur möblerna ska placeras. Desto snabbare dina saker hittar deras platser desto snabbare är flytten över och du kan njuta av din nya underbara lägenhet.

13. Nuförtiden kan man jämföra flytt

Kolla upp att du får bästa möjliga priset och tjänsten. Det är väldigt enkelt nuförtiden, du behöver bara fylla in en offertförfrågan där du berättar varifrån du flyttar och vart. Du får inom ett dygn åt dig skräddarsydda erbjudanden till din e-post. Bekanta dig med recensioner, jämför erbjudanden och försäkra dig om att du betalar det bästa priset.

Det är gratis att jämföra flytt. Inget köpkrav. Du kan också jämföra flytt av kontor.

Så här fungerar det:

  1. Fyll i din nuvarande adress och din nya adress
  2. Du får erbjudanden från flyttfirmor
  3. Välj ett alternativ som är lämpligt för dig

Lätt! Börja jämförandet av flytt här.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips