Enkel flytt: läs Flyttjakts 3 tips

Det ska vara enkelt att flytta! I den här artikeln ger vi dig våra tre bästa tips för att göra din flytt så enkel som möjlig: identifiera dina flyttbehov, anpassa din flytt till dina behov och glöm bort ett för tajt flyttschema.

1. Kartlägg dina behov av flytthjälp

Att flytta är alltid en stor sak. Kvadratmeterna i ditt hem eller mängden ägodelar avgör nödvändigtvis inte hur komplicerad flytten blir eller hur lång tid den kommer att ta. Även att flytta ett litet hem kan vara knepigt om du inte vet vad du kan få hjälp med och vad du kan göra själv.

Kartläggningsfasen, eller planeringsfasen, är den viktigaste delen av flytten. Att planera sin flytt innebär att man tar hänsyn till alla faser av flytten:

·   Möjlig minskning av mängden saker

·   Förpackningsmaterial och själva packningen

·   Möjlighet att hyra förråd om du behöver tillfälligt utrymme.

·   Städning

·   Låna eller hyra en flyttbil

·   Överföring av packade varor och möbler till flyttbilen.

·   Transport av flyttlasset

·   Avlastning av flyttgodset till ditt nya hem.

·   Hjälp med organiseringen och uppackningen

För var och en av de ovanstående frågorna kan du fundera på följande: Har du stöd och resurserna för att göra det själv ELLER vill du anlita hjälp via Flyttjakt för att utföra hela eller en viss del av flytten?

Läs vår tidigare artikel om det här ämnet: Gör flytten trevlig med Flyttjakt.

Dessa punkter avgör till stor del hur mycket av flytten du kan göra själv och i vilka fall du behöver söka utomstående hjälp.

2. Anpassa din flytt och be om hjälp.

Din flytt kan bli precis som du vill att den ska bli. Du kan påverka tidpunkten, vilka aspekter av flytten du vill lägga ut anbud på och kostnader för externt hjälp.

När du har identifierat dina behov är det dags att lägga ut din flytt genom att skicka en offertförfrågan på Flyttjakts hemsida. Flyttjakts formulär är enkel att fylla i och du kan förklara alla detaljer om din flytt så att vi kan erbjuda lämplig flytthjälp som kan underlätta flytten och samarbeta med dig.

För att göra flytten så enkel som möjligt kan välja den flyttfirma som passar dig och ditt behov bäst genom att lämna en offertförfrågan, så att du kan koncentrera dig på att lära känna och bosätta dig i ditt nya område eller annars bara tillbringa egentid.

Myten om att det är svårt och stressigt att flytta kan glömmas med hjälp av Flyttjakt.

3. Gör inte för tajt tidtabell för flytten

Tillsammans med våra kunder har vi upptäckt att den svåraste delen av en flytt är oftast att planera flyttschemat:

·   När kan du säga upp ett gammalt hyresavtal?

·   Hur får du tidsplanen överens med din valda flyttfirma?

·   Alla dessa saker att komma ihåg tar överraskande mycket tid: börja därför planera din flytt och tidtabell i god tid.

En bra grundläggande tumregel för att lösa detta problem är att inte planera din flytt med för tajt tidtabell. Men om du upptäcker att du inte kan påverka tidpunkten för din flytt så mycket som du skulle vilja är det en bra idé att påskynda saker och ting genom att lägga över ansvaret till de som är professionella inom flytt.

Tipsa en vän

Punkter från flyttguider och tips